DOLAR

32,3828

0.19%
EURO

35,0626

-0.11%
ALTIN(gr)

2.325,73

0,28%
BİST 100

%
Yatırımcılar Geri Ödeme Yapmaya Çalışırken Coincheck İyileştirme Planı Üretiyor

Yatırımcılar Geri Ödeme Yapmaya Çalışırken Coincheck İyileştirme Planı Üretiyor

Japon CriptoCurrency Exchange'i olan Coincheck, ülkenin mali otoritesine, platformundan şifreleme NEM'sinin 58 milyar yen değerini kaybeden kesimin ardından alacağı önlemleri içeren bir rapor sundu. Ancak, müşteriler yen çekilme hizmetini sürdürdüğü müddetçe para 40.1 milyar yen para çekmeye başladılar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:38
Yatırımcılar Geri Ödeme Yapmaya Çalışırken Coincheck İyileştirme Planı Üretiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Coincheck’in İyileştirme Planları

Coincheck, Japon Ticaret Finansmanı Kurumu (FSA) ‘ya İşletme İşlemlerini Geliştirme Siparişi uyarınca görevlendirildiği bir rapor sundu. Sipariş, platformundan 58 milyar yen (~ 544 milyon dolar) NEM kaybı ile sonuçlanan kesmeyi takiben FSA’nın mübadelesine teslim edildi.

Coincheck, Kurtarma Planı Üretiyor; Yatırımcılar Funds Para Çekmek İçin Akın ediyorlar

Coincheck, ajans için önemli iyileştirme alanlarını açıklıyor raporunda. Ayrıntılı olarak, döviz planları dört ayrıntı: “1) gerçekleri ve davanın etrafında nedenleri araştırmak, 2) müşterilerimize uygun destek sağlamak”, 3) sistem riskini yönetmek için mevcut önlemlerin güçlendirilmesi, 4) sistem için yeni önlemler oluşturmak risk yönetimi ve gelecekte benzer olayların engellenmesi ve ayrıca sorumluluğun farklı riskler için nerede yattığı açıklığa kavuşturulması gerektiğini “söyledi.

Döviz, “Sistemimizde anlamlı iyileştirmeler yapmayı planlıyoruz” dedi.

Diğer kripto para birimlerinin transferlerini sürdürmek ve tazminat ödemelerine mümkün olan en kısa sürede başlamak için sistemimizin güvenliğini onaylamaya ve iyileştirmeye devam ediyoruz, dedi. Ajans bundan sonra yerinde değişim teftişi yapmış ve aynı zamanda teftişlerini Japonya’daki diğer tüm borsalara genişletmiştir.

Müşteriler Fonları Geri Çekmeye Çalışıyor

Coincheck, 13 Şubatta Japon yen çekilmelerini önceden söz verildiği gibi sürdürdü ve değişimin doğrulandığı 40.1 milyar yen (~ 376 milyon dolar) başarıyla sürdürdüğünü doğruladı. Coincheck COO’nun Yusuke Otsuka bir basın toplantısında “dövizin gelecekteki çekilme taleplerini karşılayabileceğini” ancak “dövizde hala muhafaza edilen toplam müşteri tutarı hakkında yorum yapmaktan kaçındığını” söyledi. Şöyle devam etti: Para biriktiriyor, ancak bireysel çekler yapıyoruz, böylece sorun yok (geri ödemelerle).

Borsa, 260.000 etkilenen müşterisini geri ödemesine söz verdi ancak zaman çizelgesine henüz karar vermedi. FSA da dövizin, geri ödemeleri gerçekleştirecek yeterli fona sahip olduğunu doğrulamamıştır.

Bu arada, yedi kriptocurrency tüccarı Perşembe günü Tokyo Bölge Mahkemesinde Coincheck’e karşı dava açtılar. Davacının avukatı Hiromu Mochizuki, davanın “saldırıya uğramış dövizin dışındaki özel cüzdanlara çekilmesine izin vermeyi” amaçladığına dair Reuters’e verdiği demeçte AFP tarafından “Davacılar, Coincheck’in kriptokratlarını – NEM de dahil olmak üzere 13 farklı türü iade etmesini talep ediyor” sözleriyle alıntı yaptı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP