DOLAR

32,3776

0.07%
EURO

35,0423

-0.27%
ALTIN(gr)

2.324,73

0,24%
BİST 100

%
Kriptokrasi Dolandırıcığı Kurbanı İseniz Bu Sizin Suçunuz Demektir!

Kriptokrasi Dolandırıcığı Kurbanı İseniz Bu Sizin Suçunuz Demektir!

Scammers aşağı inişli çıkışlı bir gruptur. Kayıtdışılık alanı dolandırıcılardan arındırsa, web daha iyi bir yer olacağı tartışılmaz bir gerçek. Aynı zamanda, eğer kriptokraside dolandırılıyorsanız muhtemelen sizin hatanızdır.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:28
Kriptokrasi Dolandırıcığı Kurbanı İseniz Bu Sizin Suçunuz Demektir!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto dolandırıcılığının en büyük nedeni yoksul ülkelerdeki gölgeli operatörler değil. Leet kimlik avı becerileri olan Rus korsanları değil ve gizli sanatçıların spam içerikli bağlantıları da değil. Hayır, kripto dolandırıcılığının en büyük nedeni açgözlülük. Ve onların açgözlülüğü değil – sizinkisi. Bitconnect veya Davorcoin’de para kaybettiyseniz veya bir e-posta kimlik avansı dolandırıcılığı veya Twitter’da ücretsiz ETH vaat eden “Vitalik Buterin” e gittiyseniz, kurban değil, suçlusunuz demektir.

İnsanlar yem tutmaya devam etmezlerse, dolandırıcıların aldatmaya devam etmeyeceğini söyleyebiliriz. Hiç kimse Bitconnect’e para atmasaydı, Bitconnect milyonlarca dolarla piyasadan çıkamazdı. Kripto paradan zengin olmak istiyorsanız, inandığınız üç büyük kripto para birimine bir miktar para koyun, onları bir donanım cüzdanında saklayın ve beş yıl boyunca unutun. 2023’e geldiğimizde, zengin olabilirsiniz, fakir olabilirsiniz ya da aralarında bir yerde olabilirsiniz, ancak dolandırılmış olmayacağınız kesin.

Ne yazık ki, bir çok kripto yatırımcı “Zengin ol” veya “öl” mantığını benimsemiş görünüyor. Zorda kaldıklarında kendi aptallıklarına yanacaklarına, suçlamak için birilerini ararlar. Benzer hesaplara izin vermek, Twitter’ın hatası. Kanallarında dolandırıcılara izin vermek ICO’ların hatası. Bitconnect’in yıldız kredilendirme hizmetini geri çekmesini zorlayan FUD’ye neden olan medyanın hatası. Hayır, bunlar senin hatan. Başka kimsenin değil. Senin.

Ancak şunu açıklığa kavuşalım: Kriptokrasi dolandırıcılık kurbanları – ne kadar naif ya da ne kadar istekli olurlarsa olsunlar – alay edilmeyi hak etmiyorlar. Açgözlü olanı arzuladıkları şeyden mahrum bırakmanın izlenmesinde şiirsel bir adalet yoktur ve dolandırıcıların milyonlarca çalıntı eterle dolaşmalarını izlemekten de memnuniyet duymak gerekmez.

Bu tür şeylerin gerçekleşmesini durdurmanın tek yolu olduğu gibi anlatmaktır. Yani işte gidiyor:

Yem almayı bırakın. Gerçek olamayacak kadar iyi görünen şemalara para yatırmaktan vazgeçin. Arkadaşlarınızı ve akrabalarınızı da satın almaya teşvik etmeyi bırakın. Çünkü kaderi hak etmeyen kurbanların herhangi bir alt grubu varsa, güvenilen insanlar tarafından Ponzi planına sokulan kişilerdir. Kriptocurrency ile dik bir öğrenme eğrisi var. Uzaya ilk kez giren herkes, bunaltılmış ve kötü bilgilendirilmiş hissetmekten dolayı affedilebilir. Bu yüzden her iki ayakla atlamadan önce toprağın örneğini almak önemlidir. Herhangi bir koşulda, anlamadığınız ve araştırmadığınız şema ve ICO‘ya girmeyin

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP