DOLAR

32,3791

0.17%
EURO

35,0149

-0.22%
ALTIN(gr)

2.324,53

0,23%
BİST 100

%
Kritik Seviyeye Gelindi Uzmanlar Bitcoin Konusunda Tetikte

Kritik Seviyeye Gelindi Uzmanlar Bitcoin Konusunda Tetikte

Daha önceden belli bir seviyeden Bitcoin için hedef çizen uzmanlar şimdilerde durgun seyirde giden kripto paralardan dolayı endişeli. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:00
Kritik Seviyeye Gelindi Uzmanlar Bitcoin Konusunda Tetikte
0

BEĞENDİM

ABONE OL

JPMorgan daha önce bitcoin için belli bir seviyede yorumlar yaparak hedefler çizmişti. Yaklaşık 146 bin dolar hedef belirleyen uzmanlar belirlenen bu hedefin tutturulması noktasında da hayli pozitifti. Ancak son bir haftadır uzmanlar başta kripto paralar olmak üzere bitcoinin durgunluğundan şikayetçi. Şikayetçi olunması bir yana kripto para piyasasında bu bağlamda tehlike çanları çalıyor. Şimdilerde ise uzmanlar hedefi 60 bin olarak görürken 60 bin doları tehlikeli eşik olarak yorumluyor. Bitcoinin bu kadar durgun olması elbette diğer yatırım araçlarını da bir şekilde etkiledi. Kimi yatırım araçları bu durumdan olumsuz etkilenirken eski usul yatırım araçları bu durumu fırsata çevirmiş durumda.

Sürpriz Gelişmeler Yakın

Kripto para fonlarını uzun zamandır inceleyen uzmanlar uzun pozisyonların oluşmadığının da farkında. Kritik eşik olan 60 bin dolara gelinmediği zaman ivme sinyallerinin çökme gibi bir durumu söz konusu olabilecek. Şu an seyreden değerler ile Ocak Şubat aylarının değerlerinin benzerlik gösterdiği de öngörülen bir diğer durum oldu. Halka arz döneminde sürpriz şekilde 64 bin dolara çıkan Bitcoinler diğer hafta hızlı bir düşüş yaparak 51 bin dolar kadar geriledi. Yaşanan bu durum yatırımcıları tedirgin etse de yorumcular bu durumun düzeleceğinin altını ısrarla çiziyor. Yorumculara göre elbette bir yükseliş olacak ancak bu yükseliş rekor seviyede değil daha çok az ama devamlı bir ivme ile yukarı yönlü olacak. Bundan dolayı daha temkinli ve daha bilinçli yatırımların yapılması salık veriliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP