DOLAR

32,3679

0.14%
EURO

34,9716

-0.31%
ALTIN(gr)

2.324,11

0,21%
BİST 100

%
Kritik Toplantı Yarın! Türkiye Genelinde Korona İle İlgili Yeni Kısıtlamalar Geliyor!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Kritik Toplantı Yarın! Türkiye Genelinde Korona İle İlgili Yeni Kısıtlamalar Geliyor!

Kritik Toplantı Yarın! Türkiye Genelinde Korona İle İlgili Yeni Kısıtlamalar Geliyor!

Sağlık Bakanlığı Korona virüs Bilim Kurulu, yarın saat 17.00'de toplanacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığındaki toplantı video konferans yöntemiyle yapılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca her zaman olduğu gibi toplantının hemen ardından alınan kararları basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklayacak. Peki, toplantının gündeminde neler var? Detaylar haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:08
Kritik Toplantı Yarın! Türkiye Genelinde Korona İle İlgili Yeni Kısıtlamalar Geliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanlığı Korona virüs Bilim Kurulu, bugün saat 17.00’de toplanacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın başkanlığındaki toplantı video konferans yöntemiyle yapılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca her zaman olduğu gibi toplantının hemen ardından alınan kararları basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklayacak. Peki, toplantının gündeminde neler var? Detaylar haberimizde.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca korona virüs ile ilgili gelişmeleri şeffaf bir şekilde halka açıklamaya devam ediyor. Açıklamalara göre normalleşme sürecinin ardından bazı yasak ve kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte vakalarla artış görülmeye başlandı. Bu yüzden bugünkü toplantının gündemi vakalardaki artışlar olacak. Bu kapsamda ülke genelinde maske zorunluluğu, sokağa çıkma yasağı ve seyahat kısıtlaması gibi konuların tekrar masaya yatırılması bekleniyor.

Bilindiği üzere kontrollü sosyal hayata geçiş dönemi başladığı zaman vakaların artması gibi olumsuz bir tablo görülmesi durumunda daha sıkı tedbirlerin gündeme gelebileceği açıklanmıştı. Türkiye’de 1 Haziran tarihinde başlayan kontrollü sosyal hayat dönemiyle birlikte vaka sayılarında yeniden artış görülmeye başlandı. Tüm uyarılara rağmen maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarının hiçe sayılmasının vaka sayılarındaki artışa neden oldu. Seyahat yasaklarının kalkmasının ardından İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli gibi illerden diğer illerimize seyahatler gerçekleşti. Bu da Anadolu’daki birçok şehrimizde vaka sayılarının artmasına neden oldu. Tüm bu olanlar göz önüne alınarak Bilim Kurulu üyeleri toplantıda yeni kararlar alacak.

Toplantının ardından alınan tüm kararları ve gelişmeleri sizlerle paylaşacağız.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP