Kronik Hastalığı Bulunanlara Devlet Desteği Verilecek Mi Herkes Başvuru Ekranına Kilitlendi

Kronik Hastalığı Bulunanlara Devlet Desteği Verilecek Mi Herkes Başvuru Ekranına Kilitlendi

Halkın birçok kesimine devlet destekleri gelmeye devam ederken pandemi süreciyle beraber devlet desteği verilecek yeni durumlar da ortaya çıkmaya devam ediyor. Muhtaçlıkla ilişkili olarak kronik hastalara, asker çocuklarına, eşi vefat eden kadınlara ve farklı kesimden birçok vatandaş işçin devlet desteğinde bulunulacak İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:56
Kronik Hastalığı Bulunanlara Devlet Desteği Verilecek Mi Herkes Başvuru Ekranına Kilitlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Askerlere ve Asker Çocuklarına Devlet Desteği

Yeni yıla geçmedenbaşvuruların açılacağını belirten ilgiler hızlın şekilde başvuru yapılmasının da önemliolduğunu vurguladı. Online şekilde de gerçekleştirilecek olan başvurularsa olası kazaların önüne geçmesi planlanıyor. Yeni devlet desteğinin kapsamında er ve erbaşların olması birçok vatandaşı şaşırttı. Buna göre hâlihazırda görevi olan ve yardıma ihtiyacı olan er ve erbaş statüsündeki vatandaşlara da devlet desteği verilecek. Er ve erbaşlara doğrudan verilmesi yerine yaşadıkları hanelere gönderilecek olan devlet desteklerinin 2 ay boyunca sürmesi planlanıyor.

Açıklamalara göre 32 bin vatandaşın bu destekten yararlanması toplamda 25.8 milyon TL’nin vatandaşın hesabına aktarılacağı belirtildi. Kadınlara ise devlet destekleri hız kesmeden devam ediyor. Kadınlara sağlanan devlet desteklerinin hem kapsamı hem tutarıartırılarak kadınlara her yönden destek çıkılması amaçlanıyor. Eşi vefat eden aynı zamanda yardıma da muhtaç olan kadınlar dahil olmak üzere toplam 90 bin kadına, 57.2 milyon TL ödeme yapılması planlanmaktadır. Yetim ve öksüzlerin kapsama dahil edildiğini belirten ilgililer 12 milyon TL’nin de bu kapsamda kullanılacağı açıklandı. Kronik hasatlığı bulunan vatandaşlar da bu süreçte unutulmadı. Toplamda 2 bin kronik hasta vatandaşa, 3.2 milyon ödemede bulunulması bekleniyor. Asker çocukları için yapılan ödemede yarı oranında artırılarak yeni ödeme takvimin duyurulacağı eklendi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP