DOLAR

32,3342

0.25%
EURO

35,0737

-0.17%
ALTIN(gr)

2.284,79

0,33%
BİST 100

%
Kuaförler ve Berberler Ne Zaman Açılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı
  • Finans 365
  • Finans
  • Kuaförler ve Berberler Ne Zaman Açılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı

Kuaförler ve Berberler Ne Zaman Açılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı

Berberlerin açılma tarihi belli oldu. Kuaför ve berberler bu tarihte açılacak. Berber ve kuaförler ne zaman açılacak? Açılma tarihi belli oldu mu? Berberler hizmet vermeye ne zaman başlayacak? Bayram öncesi kuaför ve berberler çalışmaya başlayacak mı? Merak edilen soruların cevaplarını araştırdık.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:06
Kuaförler ve Berberler Ne Zaman Açılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Korona virüsünün en çok etkilediği esnaf kesimlerinden biri de berber ve kuaförler. Mağdur olan yalnızca berber ve kuaförlerde değil. Vatandaşların çoğu evde kendi imkanları ile saç bakımlarını yapmaya çalışıyor. Tabi beceremeyince de 3 numaraya vuruluyor saçlar.

Sosyal Medya da Trend Topic Oldu

“Memleketin yarısı acemi asker, diğer yarısı da hiç berber görmemiş yabani gibi geziyor.” gibi geyikler dönüyor.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugün yapılacak Bakanlar Kurulu’nda normalleşme takviminin ele alınacağını belirtti. Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü’nün açıklamalarına yer vererek, kontrollü bir normalleşme sürecine yeşil ışık yakıldığını söyledi.

NORMALLEŞME TAKVİMİ BUGÜN DEĞİŞİYOR

Bugün yapılacak olan Bakanlar Kurulu diğerlerinden biraz farklı olacak. Çünkü şimdiye kadar hep S’algınla mücadelede alınacak önlemler konuşuldu. Getirilecek kısıtlamalar kararlaştırıldı. Şimdi ilk kez normalleşme takvimi ele alınacak. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Veriler iyi geliyor. Gidiş iyi yönde. Sadece Türkiye’de değil, ABD ve Avrupa’dan da veriler iyi geliyor” dedi. Tabii Bakanlar Kurulu toplantısından önce Bilim Kurulu’nda yeni süreç enine boyuna tartışılacak. Normalleşme sürecini bakanlarla ve Bilim Kurulu üyeleriyle konuşuyorum. Tevfik Özlü, bir uyarı ile başladı konuşmaya. “Aman gevşemeyelim, henüz tehlike geçmiş değil” dedi.

TARİH BELLİ OLDU

11 Mayıs’tan itibaren berber ve kuaförler sosyal mesafe kurallarına uyarak hizmet vermeye başlayacaklar.

İŞTE İKİ AŞAMALI PLAN

Ama veriler iyi geldiği için kontrollü bir normalleşme sürecine de yeşil ışık yakıyorlar. Görüşmelerimden edindiğim bilgiye göre, bugün Bakanlar Kurulu’nda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir sunum yapacaklar. Ardından normalleşme takvimi masaya yatırılacak. İki aşamalı bir süreçten söz ediliyor.

1- Mayıs ayında tedrici bir normalleşme

2- Haziran ayında normalleşmenin genişletilmesi

ABD ve Avrupa’da da bazı ülkeler mayıs ayının başında kontrollü bir normalleşme sürecini başlatacaklar. Bizde daha ihtiyatlı bir süreç işleyecek. Öncelikle 1 Mayıs tatiliyle birleştirilerek 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta önümüzdeki hafta sokağa çıkma yasağı ilan edilecek. 30 Nisan’da dolan okullarda uzaktan eğitim süreci mayıs sonuna kadar uzatılacak. AVM’ler konusu tartışmalı ancak berberler, marketler, toplu taşıma, oteller maske kullanılması ve sosyal mesafe kuralına uyulması şartıyla açılacak.

ESAS NORMALLEŞME HAZİRANDA

Bilim Kurulu üyesi Tevfik Özlü, mayıs ayı için üç noktaya dikkat çekti:

1- Bayram alışverişleri

2- Bayram namazı

3- Bayramlaşma Bunlara önlem getirilecek.

Bayram süresince şehirlerarası seyahat yasağı sürecek. Biz asıl rahatlamayı haziran başı itibariyle hissedebileceğiz. Bilim Kurulu üyeleri, gevşeme durumunda vi’rüsün ikinci atağa geçmesi endişesini taşıyorlar.

Berberler ve Kuaförler İle İlgili Önemli Açıklama

Kuaförler açılacak mı Kuaför ve berberler, korona tedbirleri nedeniyle dükkanların kapandığı bu süreçte İçişleri Bakanlığı’nın 81 ilin valiliklerine gönderdiği korona konulu ek genelgede, berber, güzellik salonu ve kuaförlerin faaliyetleri ikinci bir emre kadar durdurulmuştu.

Evde izolasyonun önemli olduğu bu dönemde, kişisel bakımları ve saç kesimlerini evde yapmaya başlayan pek çok kişi, güzelliklerini muhafaza etmenin yollarını aramaya başladı.

Ankara Kuaförler Güzellik Salonları İşletmecileri ve Manikürcüler Esnaf Odası Başkanı Bülent Erdoğan, evde saç bakımının nasıl yapılması gerektiğini anlattı. Erdoğan, kadınların röfle, boya ve kesim işlemlerini kendi kendilerine yapmamalarını, bunun ilerleyen zamanlarda geri dönüşü zor olan sorunlara yol açabileceğini söyledi. Evde kaldıkları sürede kadınların saç maskeleri ve bitkisel karışımlarla saçlarını sürekli beslemeleri tavsiyesinde bulunan Erdoğan, “Saçına yoğun işlemler yaptıran kadınlar, şu an fön çektirmedikleri, boya yaptırmadıkları için saçları dinleniyor. Dolayısıyla evde çeşitli saç maskeleri yaparak bu süreci fırsata çevirebilirler. Bu, saçı onarmak için bir fırsattır ve saça çok iyi gelecektir.” dedi.

Boya kitlerini kargoyla ulaştırıyoruz

Kuaför Eser Kansuva da kadınların evde kaldıkları bu dönemde ufak çaplı işlemleri kendi kendilerine yapabileceğini ancak mutlaka kuaförlerinden yardım almaları gerektiğini söyledi. Yanlış boya ve numara seçiminin ciddi sorunlara yol açabileceğini belirten Kansuva, “Yanlış boya kullanımı saçların farklı bir renk almasına sebep oluyor. Biz de ilerleyen dönemlerde bunu değiştirmek için açıcı kullanıyoruz. Bu saçı çok yıpratan bir işlem. O yüzden kadınlarımızın bu işlemleri yapacaklarsa kuaförleriyle iletişim halinde olmaları çok önemli. Biz isteyen müşterilerimize çeşitli boya kitlerini kargoyla ulaştırıyoruz. Bunu yapan başka kuaförler de var.” diye konuştu.

Kansuva, kadınların saçlarını kendi kendilerine kesmelerini ise kesinlikle tavsiye etmediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: “Saçın yıpranan kısımlarını ya da kırıklarını evde kesmeye çalışmak telafisi zor hatalara sebep olabilir. O yüzden saçın yıpranan kısımlarını saç serumları, maskeler ve bitkisel karışımlarla onarmaya çalışmak daha faydalı olacaktır. Benim naçizane birkaç tane bitkisel tavsiyem var. Evde kolay yapılabilir. Bir yemek kaşığı bal, bir kahve fincanı süt, bir yemek kaşığı zeytinyağını karıştırıp saçlara masaj yapmak kurumuş, kırıkları olan saçlara inanılmaz iyi geliyor. 20 dakika bekletip daha sonra da yıkıyoruz.”

Saçlarını Uzatsınlar

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara da berbere gidemeyen erkeklere günlük rutinlerini nasıl devam ettirmeleri gerektiğini anlattı. Evlere ve iş yerlerine gizlice saç kesimine gidilmemesi için meslektaşlarını uyaran Kara, sosyal mesafeyi korumanın önemine dikkati çekti. Erkeklerin evde kaldıkları bu süre zarfında saçlarını uzatmaları tavsiyesinde bulunan Kara, “Yine de mecbur olan erkekler, evdeki makaslarla favori ve kulak üstünü alabilirler. Saçın üstlerinin uzun olması zaten kötü bir anlam ifade etmez. Ancak onun dışında saçlarını uzatsınlar. Bu süreç bittiğinde biz tüm müşterilerimize bambaşka bir imaj yapacağız. Türkiye’deki tüm berberler onları bekliyor olacaklar. ” diye konuştu.

Ramazan Bayramına 3 gün kala berberlerin açılabileceği gelen duyumlar arasında.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP