DOLAR

32,5134

-0.12%
EURO

34,9685

0.24%
ALTIN(gr)

2.450,13

1,13%
BİST 100

%
Küresel Piyasalar Aşı ve Teşvik Paketi Sayesinde Pozitif Seyrediyor
  • Finans 365
  • Gündem
  • Küresel Piyasalar Aşı ve Teşvik Paketi Sayesinde Pozitif Seyrediyor

Küresel Piyasalar Aşı ve Teşvik Paketi Sayesinde Pozitif Seyrediyor

Küresel piyasalar son günlerde aşının dağıtıma geçmesi, uygulanması ve ABD teşvik paketi haberleri ile beraber pozitif seyrini sürdürmeye devam ediyor. Tüm bu konulara ilişkin gelişmeler ve Bredix konusundaki iyimserlik haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:42
Küresel Piyasalar Aşı ve Teşvik Paketi Sayesinde Pozitif Seyrediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pay piyasalarının yakıtı olarak görülen ve yatırımcı kararları üzerinde ana belirleyici rolünde olan ekonomiyi destekleme paketleri konusu geçtiğimiz gün ABD’den gelen haberlerle takibe alındı, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchinkoronavirüs salgınının ekonomik etkileri ile mücadele için hayata geçirilen destek paketini Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’ye 916 milyar dolar değerinde sundu.

Yarın Önemli Bir Toplantı Gerçekleşecek

Avrupa Merkez Bnakası’nın yarın gerçekleşecek önemli toplantısı öncesinde Bredix konusunda pozitif haberler gelmeye devam ediyor, ayrıca korona virüs aşısının İngiltere’de uygulanmaya başlaması ile pay piyasalarında genel anlamda pozitif bir seyir yaşanmaya başladı. Avrupa Birliği ve İngiltere’nin Bredix’in nasıl bir uygulama sergileyeceğine dair prensipler konusunda anlaşmaya vardığı haberleri ve İngiltere’nin korona virüs aşısını kullanmaya başlaması dün Avrupa piyasasının gündemine oturdu.

Öte yandan dün açıklanan verilere göre, Euro bölgesi ekonomisi 3. Çeyrekte bir önceki çeyreğe nazaran %12.5 oranında bir büyüme kaydetti. Bu gelişmelerle beraber Almanya’da DAX endeksi %0.06 ve İngiltere’de FTSE 100 endeksi %0.05 değer kazanırken Fransa’da CAC endeksi %0.23 değer kaybetti.

Analistlere göre AB Komisyonu Başkanı Ursulovon der Leyen ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın ticaret ve gelecekteki ilişkileri şekillendirecek bir anlaşma müzakeresi için bugün Brüksel’de buluşacakları anımsatıldı, taraflardan gelecek haberlerin ise oldukça önemli olduğu dile getirildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP