Küresel Piyasalar Doları Konuşmaya Devam Ediyor Yatırımcılar Nasıl Hamle Yapacak?
  • Finans 365
  • Döviz
  • Küresel Piyasalar Doları Konuşmaya Devam Ediyor Yatırımcılar Nasıl Hamle Yapacak?

Küresel Piyasalar Doları Konuşmaya Devam Ediyor Yatırımcılar Nasıl Hamle Yapacak?

ABD seçimleri tamamlanma yoluna giderken piyasaların gözü kulağı gelişmelerde. Trump Çin gerilimin hemen ardından seçimlerin bu kadar konuşulur hale gelmesi doları da hareketlendiriyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:21
Küresel Piyasalar Doları Konuşmaya Devam Ediyor Yatırımcılar Nasıl Hamle Yapacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beklenen kaotik ortamın oluşmaması başta dolar olmak üzere tüm para piyasasını olumlu etkiledi. Ancak iş sadece bu durumla bitmiyor.

Dolar-TL hattı arası dalgalanmalar devam ederken anlık takipler esnasında değişik durumlar gözleniyor. İstanbul Borsası mesai başında ve sonunda her değeri dikkatle not alıyor. Yatırımcıya da bu eksende doğru bilgi vermeyi amaçlıyor. Bu hat arasındaki net sonuçların Biden’ın tam olarak koltuğa oturmasından sonra görüleceği tahminler arasında. Seçim vaatleri hayata geçebilirse şayet piyasalardaki şiddetli kırılmalar da sona ereceğe benziyor. Sert dalgalanmaların bu süreçte normal olduğunu belirten uzmanlar diğer yatırım araçlarına bu dönemde geçilmemesinin altını çiziyor. Asya piyasalarının biraz daha umut vaat ediyor olmasını güvenilir bulmayan yatırımcı doları takip etmeye devam ediyor.

Sıkılaştırılmış Adım Güven Veriyor

Merkez Bankası ise Türk yatırımcılar için ciddi önem taşıyan bir kurum halini aldı. Özellikle kaosun hakim olduğu şu zamanda sıkılaştırılmış adımlarla faizi yönetmeye çalışması yatırımcıya umut oluyor. Faiz ile doları dengelemeye çalışan Banka dakika dakikagelişmeleri takip ediyor. Öngörülemeyen hareketlenmelerde de hızlı şekilde tavır alarak paranın değer kaybetmesinin önünü kesiyor. En çok korkulanın ise Trump’ın seçimleri mahkemeye taşıma hamlesi olduğu belirtiliyor. Böyle bir şey gerçekleştiğinde yatırımcının devamlı piyasaları takipte kalması gerekebilir. Doğru hamle yapabilmek adına günlük dolar değerini de öğrenebilirsiniz. Böylelikle yapılmaması gereken hataların da önüne geçilecektir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP