DOLAR

32,3277

0.23%
EURO

35,1188

-0.05%
ALTIN(gr)

2.301,70

1,08%
BİST 100

%
KYK Borçları Silindi Mi? Silinecek Mi?

KYK Borçları Silindi Mi? Silinecek Mi?

Öğrencilerin gözü kulağı bu haberde, KYK bursu üniversitelerine daha rahat bir eğitim-öğretim hayatı yaşamalarına adına veriliyor. Aylık burs mezun olduktan 2 sene sonra ödemeye alınıyor, ancak son günlerde borçların silineceği yeniden gündeme geldi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:40
KYK Borçları Silindi Mi? Silinecek Mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KYK borçları silinecek mi sorusu yazın başından beri merak ediliyordu ancak kasım ayına gelmemize rağmen halen net bir bilgi oluşmadı. Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş yaklaşık 500 milyar liralık büyüklüğe sahip bir vergi yapılandırılması yapılabileceğini açıkladı. Bu açıklama öğrencileri daha da meraklandı, Muş’un verdiği bilgiye göre borç yapılandırmasına gelir vergisi, KDV, motorlu taşıtlar vergisi, özel tüketim vergisi, tüm idari para cezaları, kurumlar vergisi ve KYK’da dahil olacak.

Peki KYK Borçlarında Yapılandırma Nasıl Olacak?

Pandemi süreci nedeniyle taksitler için 1 yıl erteleme kararı çıkacaktı, bu konu da konuşulanlar arasındaydı. Yani bu sayede öğrenciler taksit ödemelerine 1 yıl sonra başlayabilecek. Borçların tahsili ise öğrenci mezun olduktan 2 yıl sonra başlıyor. İş bulamayan mezunlara ise 1 yıl daha erteleme yapılabiliyor, ödenmeyen borçlara ise aylık faiz uygulanıyor yani kredi borcu 2-3 katına çıkabiliyor.

Borç ödeme vadesi henüz başlamayanlar ile borçlarını aksatmadan ödeyenler “turkiye.gov.tr” sayfasından ev devlet şifreleri ile erteleme talebinde bulunabilir. Erteleme başvurusunda bulunmak için işsizlik, askerlik durumlarının oluşması veya yüksek lisans ya da doktora eğitiminin devam ediyor olması gerekir.

Talep e devlet üzerinden de gerçekleştirilebilir. Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü> Kredi Geri Ödeme Erteleme Başvurusu yönergeleri takip edilebilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP