DOLAR

32,3342

0.25%
EURO

35,0737

-0.17%
ALTIN(gr)

2.284,79

0,33%
BİST 100

%
KYK Borçları Tamamen Silinecek! Sunulmuş Olan Kanun Teklifi Borçları Sildirecek!
  • Finans 365
  • Gündem
  • KYK Borçları Tamamen Silinecek! Sunulmuş Olan Kanun Teklifi Borçları Sildirecek!

KYK Borçları Tamamen Silinecek! Sunulmuş Olan Kanun Teklifi Borçları Sildirecek!

KYK borçları milyonlarca vatandaşın merak ettiği konular arasında yer almaktadır. Ekonomik sorunlar bütünü haline gelen bu borçlar vatandaşı yakından ilgilendiriyor. KYK borçlarının silinmesi konusunda yasa teklifi hakkında son durum nedir? KYK borçlarının silinmesi mümkün olacak mı? İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:44
KYK Borçları Tamamen Silinecek! Sunulmuş Olan Kanun Teklifi Borçları Sildirecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KYK Ödemelerinde Aksama

Üniversite eğitimi süresince kredi ve yurtlar kurumundan alınan borçların daha sonrasında ödenememesi ve ödemelerin aksaması durumu yaşanan en büyük sorunlardır. Üniversite sonucu vatandaşların iş hayatına atılmada yaşamış olduğu sorunlar ve benzeri ekonomik problemler KYK ödemelerinde sorun çıkmasına neden olmaktadır.

Sunulmuş Olan Kanun Teklifi

CHP Samsun milletvekili Neslihan Hancıoğlu’nun sunmuş olduğu yasa tasarısı teklifi KYK borçlarında değişiklik yapılması teklifinde bulundu. Bulunan teklif ile eğitim hayatı giderlerini karşılayabilmek adına kredi alan gençlerin eğitim hayatı sonunda yaşamış olduğu sorunlara değinerek yasal takip süresinde olan vatandaşların yasal takip durumunun kaldırılması gerektiğinin altını çizdi.

Yasa Teklifi Kabul Edilirse Olacaklar

Hancıoğlu tarafından sunulan yasa teklifi kabul edilirse eğitim kredi oranları yarı oranda artış gösterecek. Aylık olarak 825 TL almak mümkün olacak. Yanı sıra daha önce kredi almış fakat ödeyememiş birçok vatandaş rahatlamış olacak.

Aylık Faiz Oranı Fazlalığı

Dikkat çeken başka bir konu ise eğitim döneminde alınan kredi tutarlarının daha sonra iki tada üç katı gibi bir artışla tekrar ödenmesi konusudur. Bir diğeri ise iş sahibi olamayan vatandaşların bu faiz oranlarını ödemekte çektiği zorluktur. Bu nedenle yasa tasarısını bekleyen halihazırda kredi alan ve daha önce kredi almış birçok vatandaş beklemektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP