DOLAR

32,3828

0.19%
EURO

35,0626

-0.11%
ALTIN(gr)

2.325,73

0,28%
BİST 100

%
KYK Borçlarına Yapılandırma Geldi! Kredi Borcuna Af Geliyor!
  • Finans 365
  • Gündem
  • KYK Borçlarına Yapılandırma Geldi! Kredi Borcuna Af Geliyor!

KYK Borçlarına Yapılandırma Geldi! Kredi Borcuna Af Geliyor!

Her yıl milyonlarca öğrencinin üniversitelerinden mezun olması sonrasında akıllarda aynı soru yankılanıyor. KYK borçları ne olacak? Beklenen açıklama sonunda geldi. Belirlenen bütçeye göre, KYK borçlarına yapılandırma uygulamasıyla ödeme desteği geliyor. Peki KYK borç affı çıkacak mı? İşte soruların cevabı…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:00
KYK Borçlarına Yapılandırma Geldi! Kredi Borcuna Af Geliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

500 Milyar TL KYK Borcu Yapılandırma Kapsamına Alındı

Kredi, vergi, trafik cezası ve benzeri borç yapılandırmalarına gelen son dakika gelişmeleri, KYK borcunu da kapsayacak. Kredi ve Yurtlar Kurumu himayesinde her yıl öğrencilerin geçim için başvurdukları kredi, mezuniyet sonrası düşündürmeye başlıyor. Bu problemin ortadan kalkması içinse birçok koldan çalışmalar sürdürülüyor. Yıllardır konuşulan üniversite KYK kredisine gelecek olan af, sonunda farklı yollardan çözülecek gibi gözüküyor. KYK borçlarının silinmesinin istenmesi yıllardır gelenek haline gelen bir talep olmaya başlamıştı. Peki yeni mezunların sesi sonunda duyuldu mu, merak konusu. Üniversite mezuniyeti ya da azami öğrenim süresinin dolmasının ardından geçen 2 yıllık sürenin sonunda, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na sahip olunan borcun geri ödemesinin yapılması isteniyor. Bu süre boyunca iş bulamayan ya da geçimini sağlayamayan mezunlar ise genelde mağduriyetle karşılaşıyor.

Yapılandırma Kaç Taksit Olacak?

Binlerce yeni mezun ve borçlarını ödeme imkanı bulamayan eski mezun üniversitelilerin yıllardır dört gözle beklediği açıklama AKP başvekili Mehmet Muş’tan geldi. Diğer borçlara yapılan yapılandırma uygulamasının, benzer şekilde KYK borçlarına da uygulanacağı söylendi. KYK borçları için henüz bir af gözükmese de, önümüzdeki dönemlerde öğrencilerin bu tarz mağduriyetlerle karşılaşmaması adına kredi uygulamasından vazgeçileceği ve yalnızca öğrencilere burs sağlanacağı da söylentiler arasında. Öğrenci kredileri için yapılması planlana yapılandırılacak borç tutarınınsa 500 Milyar TL olduğu açıklandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP