DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Maaş Alır Gibi Ödeme Alacak Olan Vatandaşın Ağzı Kulaklarında
  • Finans 365
  • Finans
  • Maaş Alır Gibi Ödeme Alacak Olan Vatandaşın Ağzı Kulaklarında

Maaş Alır Gibi Ödeme Alacak Olan Vatandaşın Ağzı Kulaklarında

Devlet İŞKUR ile yaptığı iş birliği sonucunda vatandaşlara 3 bin TL vermeye karar verdi. Detaylar ilgililer tarafından açıklandı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:25
Maaş Alır Gibi Ödeme Alacak Olan Vatandaşın Ağzı Kulaklarında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet vatandaşlar için ödeme vermeye devam ederken farklı alternatifler de oluşturmaya başladı. Buna göre eskisi gibi sadece ödeme verilmeyecek. Verilecek olan ödeme için vatandaş çaba sarf edecek. İŞKUR’un açmayı planladığı meslek edindirme kurslarına giden vatandaşlara günlük 100 TL verilmesi için tüm çalışmalar tamamlandı. Bu sayede vatandaşlar bir ay boyunca toplu para almak yerine her gün para alarak ihtiyaçlarını görmüş olacak. Çok çeşitli meslek edindirme kurslarının olacağı belirtildi. Özellikle istihdamı fazla olan kurslara yönlendirilecek olan vatandaşlar kurslardan sonra o alanlarda iş sahibi olacaklar. İş sahibi olan vatandaşların devlet destekleri de kesilmiş olacak. Devlet bu yöntemi ile vatandaşlara doğrudan balık vermiyor balık tutmayı öğretiyor.

Ödeme Yapılırken Ayın Günler Hesaba Katılacak

Eğitimlere katılmadan para alınmayacağı açıklandı. Verilmesi planlanan ödeme her dersin sonunda vatandaşın eline konacak. Bundan dolayı imza atılıp daha sonra eve gelinmesi gibi bir durum da söz konusu olmayacak. Hangi meslek grubu seçilirse seçilsin vatandaşlar sabit aynı parayı alacak. Yılın 31 gün çeken aylarında da vatandaşa sabit 100 TL verilecek bu bağlamda o aylarda alınacak maaş 3100 TL olarak hesaplandı. Ödemelerden yararlanmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve 18 yaş üzeri olmak gerekiyor. 15 yaşın üzerini alan program bu dönem getirilmedi. Buna ek olarak kamu hizmetlerinden yararlanmaya engel teşkil edecek suçların da işlememesi olması gerekiyor ve isteniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP