Maaş Gibi Devlet Desteğinde Şok Açıklama Aylık 1103 TL Ödeme

Maaş Gibi Devlet Desteğinde Şok Açıklama Aylık 1103 TL Ödeme

Hem işverene hem çalışana verilen devlet destekleri gün geçtikçe kapsam ve tutar olarak artmaya devam ediyor. Alım gücü düşen vatandaşın da elinden tutan devlet her kesimden vatandaşa destek oluyor. Yeni düzenlemeyle beraber aylık 1103 TL tutarında devlet desteği verilmiş olacak. Kimlerin nasıl ve ne şekilde başvuracağı da açıklandı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:40
Maaş Gibi Devlet Desteğinde Şok Açıklama Aylık 1103 TL Ödeme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1.2 Milyon Vatandaşın Faydalanması Bekleniyor

Normalleşme desteği olarak da belirlenen çalışmada hedef kitle pandemiden olumsuz etkilenen işveren ve çalışanlar olacak. İş yerlerinin kapanmaması için teşvik ve desteklerin sayısını artıran devlet aynı şekilde çalışanlarında iş gücünde kalması isteniyor. Verilecek devlet desteği ile işveren ekonomik yönden kalkınacak aynı şekilde prim ödemelerinde de yardımcı olunacak. Çalışan ise prim ödemelerinin aksamaması sayesinde emeklilik başta olmak üzere diğer haklarından mahrum kalmayacak. Şu ana kadar 159 bine yakın işletmenin ve 1.2 milyon çalışanın bu destekten faydalanması bekleniyor.

Düzenleme hayat geçirildiğinde yaklaşık 950 milyon prim ödemesinin mahsuplaşması da söz konusu olacak. Destek faydalanmak isteyen kişilerin E SGK üzerinden başvuru formu doldurması istenecek. Ayrıca SGK’nın resmi sitesinden de başvuruların kabul edileceği belirtildi. Başvuruların vaktinde yapılmasının gerekli olduğu ifade edilirken kaçıran vatandaşlar için ek süre verilmeyeceğinin de altı çizildi. Başvuru yoğunluğuna göre değerlendirme sonuçlarının erken ya da geç açıklanması mümkün. Ancak mümkün olan en kısa sürede başvuruşların açıklanması planlanıyor. Başvuruların onaylanmasının ardından nakit para banka hesaplarına yatırılmış olacak. Ödemeler konusunda yaşanacak olumsuz bir durumda ise SGK’ya bilgilendirme yapılarak yardım talep edilebilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP