DOLAR

32,5938

0.36%
EURO

34,8810

0.41%
ALTIN(gr)

2.492,71

0,35%
BİST 100

%
Maaşlar Ayrı Hesaplanacak Ayrıca Zam Uygulanmış Olacak

Maaşlar Ayrı Hesaplanacak Ayrıca Zam Uygulanmış Olacak

Yaşlılık aylığı ve engelli aylığı için yeni düzenlemeler söz konusu. Buna göre her iki ödeme de ayrı ayrı hesaplanacak. Evde bakım ödemelerine benzemeyecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:25
Maaşlar Ayrı Hesaplanacak Ayrıca Zam Uygulanmış Olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet özellikle kadınlara yaşlılara ve engellilere yoğun şekilde destek ödemeleri yapamaya devam ediyor. Yapılan ödemelerden bir tanesi geçtiğimiz günlerde başvuruları başlayan bakım destek ödemeleri oldu. Bakım destek ödemeleri hem yaşlıya hem engelliye aynı meblağda ödenecek. Yaşılar için yaş sınırı getirilirken engelliler sadece doktor raporuyla engel durumlarını kanıtlayacak. Her iki kategori de devletten maaş ve almamalı. Bu şartlarda evde bakım ödemesi alan yaşlılar ve engelli bireyler için yeni bir açıklama daha yapıldı. Buna göre her iki kategori de devletten maaş alabilecek. Ancak bu ödemenin evde bakım ödemesinden sonra olması istenen bir durum olacak. Aksi taktirde evde bakım ödemesi almanız imkansız bir hal alır.

Her Ödeme Farklı Olacak

Evde bakım ödemesi alındıktan sonra E Devlet ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla yaşlılık aylığı-engelli aylığı almaya haz kazanabilirsiniz. Başvurular yine şekil şartına bağlandı. Buna göre yazılı olması ve destek ödemesini alacak kişinin imzası çok önemli olacak. Hareket edemeyecek bireyleri için vekâletname ile işlem yapılması da devletin uyguladığı kural olarak açıklandı. Ödemelerden bu sayede herkes yararlanmış olacak. Buna ek olarak maaşlar evde bakım ödemesi gibi aynı miktarda ödenmeyecek. İlerleyen günlerde ödeme cetvelinin açıklanması bekleniyor. Yaşlık aylığı v engelli aylığı ayrı hesaplanırken memurlar için yapılan toplu görüşmelerde çıkan zam oranı destek ödemelerine de uygulanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP