Ekonomide Sazan Avı: Yüzük

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erkek nişanlısına yüzük takar. Nişanlısına aman bu yüzük ninemden anneme,annemden sana geçiyor,sakın kaybetme der….Benim ve ailem için çok anlamlı ve değerli der. Nişanlısına sahilde bir balık yeriz der. Akşam buluşuruz der. Nişanlı bayan akşam 15 dk önce sahile gelir. Lokantaya girmeden biraz sahilde geziyim der. Sahilde gezerken parmağından yüzüğünü düşürür. Eyvah der,ben şimdi ne yapıcam,nişanlıma ne söylerim deyip çok üzülür…Kafasından elimi örterim,yemegi yeriz,daha sonra anlatırım,der. Nişanlısı gelir.Lokantaya gidip balık siparişi verirler…Bayan parmağını örtmeye çalışır. Balıklar önlerine gelir. Bayan üzüntülü bir şekilde balığın içini açıp, tam yerken bir bakar ki balığın içinden…….

Yüzük çıkmaz…

Bu hikayeyi okuyanlar sizin gibi çoğunlukla yüzük der…

Ekonomiler böyle yönetilir…Balıktan yüzük çıkma bahanesiyle,yönlendirilir… Balığın içinden kapitalist sistemin gereği zam ve vergi artışı çıkar..Kalan bakiye ise gelir adaletsizliğidir.

ABD de 2008 de menkul krizinde batan bankaya,puanlama yapan derecelendirme kuruluşları AAA puan verdi…En yüksek yatırım yapılabilir, puanlamasıydı…Sonuç banka battı..

Dünyada borsalarda bu şekilde yürür…Veri,grafik,bilanço,şirketin iyi olması denen veriler hep aldatıcı olur…Bakarsınız iyi durumdaki hisseler kötü olur,kötü olan iyi olur…..

100 yıllık dünya ekonomisinde 100 küsür lokal bölgesel kriz,2 tanede buhran olmuştur….

Balıktan yüzük çıkmamıştır….Gerçek unutturulmuş.Beklenti, algı yöntemiyle birlikte balığın içinde yüzük olduğu inandırılmıştır..

Gerçek ise,gelirin gideri geçmesidir…Tasarruf yapılmasıdır…

Yedek akçenin insanın hayatında önemli yer tutmasıdır…

Ülke ekonomilerinde ise,üretimin katma değer yaratmasıdır…İhracatın, ithalatı geçmesidir..Teknolojik yatırımların yüksek olmasıdır…

Sözün kısası denk bütçe olmasıdır…Cari fazlanın olmasıdır…

Olmaz ise ne mi olur…Balığın karnından çok yüzük beklersiniz…

“Sizler para ödeyip,gösterilerimize gelirsiniz,yaptıklarımız da hile olduğunu bilirsiniz,şaşırıp kalıp,çılgınca alkışlarsınız…Çünkü siz aldatılmak istersiniz..”.(SİHİRBAZ)

“Algı gerçekliği önceler; algıyı kontrol eden, gerçekliği de kontrol eder.”..(SÖZ)

Bu yazı bize “Yüzük” konusunda ilham veren Başkan Haber’in Yönetim Kurulu Başkanı İş İnsanı Ümit Engin Harman’ a itham olunur…

DOĞRUDA KALIN….

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP