Mal Varlığı Olan Gurbetçiye Yardım Yapılmayacak! Maddi ve Ayni Yardım Yok

Mal Varlığı Olan Gurbetçiye Yardım Yapılmayacak! Maddi ve Ayni Yardım Yok

Türkiye'nin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’na üye ülkeler arasında uzlaşılan 'Otomatik Bilgi Transferi' ile ilgili yani düzenleme 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren uygulanmaya başladı. Bununla birlikte, Almanya'da sosyal yardım alan bir kişinin Türkiye’de parası ya da mülkü olduğu tespit edilir ise, önce yardımı kesilecek, ardından da aldığı sosyal yardım parası faiziyle geri alınacak. Hapis cezası dahi uygulanabilecek.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:47
Mal Varlığı Olan Gurbetçiye Yardım Yapılmayacak! Maddi ve Ayni Yardım Yok
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’na üye ülkeler arasında uzlaşılan ‘Otomatik Bilgi Transferi’ ile ilgili yani düzenleme 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren uygulanmaya başladı.

1 Ocak 2018 tarihinden itibaren, Türkiye’nin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’na üye ülkeler arasında uzlaşılan ‘Otomatik Bilgi Transferi’ yürürlüğe girdi. Bu kapsamda, Almanya’da sosyal yardım alan bir kişinin Türkiye’de parası ya da mülkü olduğu tespit edilir ise, önce yardımı kesilecek, ardından da aldığı sosyal yardım parası faiziyle geri alınacak.

Faiziyle Geri Alınacak

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) üye ülkeleri arasında 2016 yılında yapılan ‘Otomatik Bilgi Transferi’ anlaşması en çok Almanya’da yaşayan Türkleri etkileyecek. Almanya’da yaşayan ve sosyal yardım alan bir kişinin Türkiye2de parası ya da mülkü, arabası olduğu tespit edilir ise ilk olarak yardımı kesilecek ve daha sonra da tespit edildiği güne kadar almış olduğu yardım ücreti faizi ile birlikte geri alınacak.

En fazla Türk’ün yaşadığı Almanya’da, 50 yaş ve üstü Türklerin yüzde 70’i gençlerin ise yüzde 30’u işsiz olmasından dolayı devletin sunduğu yardımlarla hayatlarını devam ettiriyor. Bu kapsamda, yalnızca Almanya’da 1 milyon Türk, Avrupa genelinde ise 1.5 milyonu aşkın Türk, sosyal yardım desteğinden faydalanıyor. Yurtdışında yaşayan ve devletin sunduğu sosyal yardım kapsamından yararlananların, Türkiye’deki bankalarda paraları, evleri, arabaları ya da herhangi bir mal varlıkları varsa sosyal yardımları kesilecek.

Mal Varlığı Beyanında Bulunmak Zorunda

Mal varlığını beyanda bulunmayan gurbetçiler vergi kaçakçısı konumuna düşecek ve vergiyi ödemeyenlerin hapse girme ihtimalleri dahi bulunuyor. Sosyal yardım alanlar, Türkiye’de miras yolu ile bile olsa mal varlığı var ise yaşadıkları ülkeye bu durumu beyan etmek zorunda olacak.

Mal Varlıkları İncelemeye Alındı

Avrupa Türk İşadamları Birliği Başkanı Ahmet Güler konuya ilişkin açıklamada bulundu. Ahmet Güler, gurbetçilerin yaşadıkları ülkede sosyal yardım aldıklarını belirterek, bu kapsamdan yararlananların ise 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren mercek altına alındığını anlaşma kapsamında yardım alan kişilerin Türkiye’deki mal varlıklarının inceleneceğini belirtti.

Avrupa Türk İşadamları Birliği Başkanı Ahmet Güler yapmış olduğu açıklamasında, bu durumun Avrupa’da yaşayan ve sosyal yardım alan Türkler için çok kötü sonuçlar doğuracağının altını çizerek, Almanya’da yaşayan Türklerin büyük bölümünün bu anlaşmadan habersiz olduğunu, haberi olanların da Türkiye’nin bu bilgileri vermeyeceğine inandığını ifade etti.

Vergi Kaçakçılığından Cezai İşlem

Avrupa Türk İşadamları Birliği Başkanı Ahmet Güler, sosyal yardım alan ve bunun beyanını yapmayanların alacağı cezaya ilişkin yapmış olduğu açıklamasında, alınan sosyal yardımın kesileceğini belirterek, vergi kaçırmadan dolayı cezayi müeyyide uygulanacağını vurguladı.

Cezai sorumluluktan dolayı hapis cezası uygulanabileceğini vurgulayan Ahmet Güler, Almanya’da emeklilik maaşı alıyorlarsa buna da el konulabileceğini belirtti. Ahmet Güler, gidip kendini edenlerin ise sadece vergiyi ödeyecek cezayi sorumluluktan kurtulacağını aktardı.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP