DOLAR

32,5647

0.13%
EURO

34,8474

0.46%
ALTIN(gr)

2.417,23

-0,63%
BİST 100

%
Maliye Bakanı Albayrak: Belediyeler Maliyetine Sebze ve Meyve Satışına Başlayacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Maliye Bakanı Albayrak: Belediyeler Maliyetine Sebze ve Meyve Satışına Başlayacak

Maliye Bakanı Albayrak: Belediyeler Maliyetine Sebze ve Meyve Satışına Başlayacak

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:08
Maliye Bakanı Albayrak: Belediyeler Maliyetine Sebze ve Meyve Satışına Başlayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye İhracatçılar Meclisi toplantısına katıldı. Burada ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Albayrak son dönemlerin en önemli gündem maddesi olan gıda fiyatları konusuna değindi.

MALİYE BAKANI ALBAYRAK’TAN GIDA FİYATLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

Türkiye İhracatçılar Meclisi toplantısı kapsamında yapmış olduğu konuşmasında 2018 yılı ekonomisini değerlendiren Bakan Albayrak 2019 yılı ekonomisine dair de atılacak adımları değerlendirdi. Türkiye’nin yaşadığı ekonomik süreçte kararlı duruş sergilediğini ifade eden Maliye Bakanı Berat Albayrak enflasyonla mücadele de arzu edilen düşüşün sağlandığını söyledi. Maliye Bakanı Albayrak konuşmasında enflasyonda gıda fiyatlarında yaşanan artışlara da değinerek bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamalara değindi ve sebze meyve satışının başlayacağını duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Konuşması

”Enflasyonla mücadelede arzu ettiğimiz düşüş sürecini gıda tarafı dışında net bir şekilde ortaya koyduk ve emin adımlarla ilerliyoruz. 2019 yılına da umutlu bir giriş yaptık. Son 20 yılın en yüksek tek ayı geldi gıdada. Gıda tarafının negatif etkisi olmasaydı enflasyon ocakta aylık yüzde -0,43, yıllık yüzde 18.85 olacaktı. Bununla ilgili gerekli tedbirler noktasında güçlü tutumumuzu özellikle gıda alanında atacağımız adımlarla daha da güçlendireceğiz. Fırsatçıların milletin sofrasına el uzatmasına izin vermeyeceğiz. Hâl yasasında profesyonel bir dönüşüm çok yakında başlayacak. Belediyelerimizle birlikte kaynağından sebze ve meyveleri alarak büyük şehirlerimizde maliyetinde vatandaşlarımıza sunacağımız adımları görmeye başlayacağız. ”

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP