DOLAR

32,5488

0.21%
EURO

34,7279

-0.1%
ALTIN(gr)

2.488,53

0,19%
BİST 100

%
Marketlerin Kendi Ürünlerine Sınırlama Geliyor

Marketlerin Kendi Ürünlerine Sınırlama Geliyor

Marketlerin kendi markalarını basarak satışını yaptığı ürünlere belli bir kısıtlama geliyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:58
Marketlerin Kendi Ürünlerine Sınırlama Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan marketler genelde kendi markaları ile üretim satışı gerçekleştiriyor. Buna bir sınırlama gelmesi gerekiyor diğer üreticilerin de marketlerde ürünlerinin geri alabilmesi için gerekli çalışmaları yaparak zorunlu hale getireceklerini söyledi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odasında (NTSO) düzenlenen “esnaf buluşması” programında önemli açıklamalarda bulundu. “perakende yasası ile ilgili yaptıkları çalışmalara değinen bakan yöresel ürünlerin markette yer alması ile alakalı bazı prosedürleri zorunda kılacaklarını söyledi. Marketlerin birçoğu kendi markaları ile üretip satış yapıyorlar buna bir sınırlama gelmesi gerek bu tarz üretim ve satış yapan marketleri bazı kısıtlamalar geri getireceğiz. Hem iç piyasanın kuvvetlenmesi hem de üreticiyi desteklemek adına kesinlikle çalışmalarımız teşvik edici hale gelecek.”

“Perakende yasası ile alakalı çalışmaların devam ettiğini söyleyen bakan Ruhsar Pekcan üreticilerimizin iç piyasada daha güçlü olması ve rekabetin genişlemesi adına böyle çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Kesinlikle markalarımız uluslararası firmalarla güçlendirmek istiyoruz ve ihracat için çalışmalarımız devam edecek el ele verdikten sonra ülke ekonomimizin gelişmesi konusunda çalışmalarımız devam edecek. Gerekli tedbirler alındıktan sonra ekonomimizin çok daha olumlu bir şekilde seyir edeceğini düşünüyoruz ve ben tüm markalar ihracatçı olma konusunda destekliyorum.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP