DOLAR

32,5136

-0.09%
EURO

34,9475

0.31%
ALTIN(gr)

2.432,70

0,41%
BİST 100

%
Mavi Kartlılar Sürece Dahil Edildi Bu Sayede Herkes Ödeme Almış Olacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Mavi Kartlılar Sürece Dahil Edildi Bu Sayede Herkes Ödeme Almış Olacak

Mavi Kartlılar Sürece Dahil Edildi Bu Sayede Herkes Ödeme Almış Olacak

Devlet bu zamana kadar desteklerini sadece kimlik kartına sahip olan vatandaşa veriyordu kural artık değişti. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:19
Mavi Kartlılar Sürece Dahil Edildi Bu Sayede Herkes Ödeme Almış Olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devletten destek almaya devam ederken vatandaşın sayısında gözle görülür bir artışın olduğu herkesin dikkatini çekiyor. Pandemide 2. Dalganın beklenenden daha vuru olması ve ekonomik olarak zorlu bir dönemden geçmemi sebebiyle yetkililer devlet desteklerini oldukça arttı. Herkesin desteklerden yararlanmasını isteyen devlet destek desteklerinde yeni bir çalışmaya daha imza atmaya hazırlanıyor. Bu bağlamda artık mavi kart sahibi vatandaşın da devletten destek almaması için ortada bir sebep gözükmüyor. Mavi kartın kapsamını izah eden devlet, Türk vatandaşlığından kendi hür iradesiyle çıkış sağlayan Türklerin devletin sunmuş olduğu birtakım haklardan halihazırda yararlanmasını salık veren bir sistem olduğu belirtildi. Bundan dolayı mavi kartı olan kişiler başvuru evraklarında bu farklı belirttikten sonra devletten destek alabilecek.

Çalışılacak İlk Saha Belirlendi

Mavi kartlılara destek verilecek ilk saha anne çocuklara yenlik destek ödemelerinde olacak. Ve bu sistem başarılı odluğu taktirde bu çalışma diğer devlet desteklerine de yansıtılmış olacak. Annelere verilecek ilk destek SGK’lı olanları bağlayacak ve çocukların doğu sırasında göre ödeme verilecek. İlk çocukta devlet 350 TL ödeme yapacak ve her ay bu ödeme verilecek diğer çocuk için 450 ve son çocuk için 650 TL ödeme verilmiş olacak. 3. Çocuktan sonra doğan her çocuğa devlet 650 TL ödeme sağlamış olacak ve bu ödemelerin tamamı 1 yılın sonunda hitama erdirilmiş olacak. Ödemelerin tamamı Ziraat banaksı üzerinde yapılacak ve dileyen annelerin ödemeleri evine kadar götürülecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP