DOLAR

32,5799

0.02%
EURO

34,8702

-0.09%
ALTIN(gr)

2.429,21

-0,01%
BİST 100

%
Memur Maaşlarında Son Durum Belli Oldu, Kim Ne Kadar Alacak?

Memur Maaşlarında Son Durum Belli Oldu, Kim Ne Kadar Alacak?

2020 yılını son günlerine gelirken memur vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri maaşlarındaki değişiklikler oluyor. Ocak ayının bu kadar yaklaşmasının ardından milyonlarca çalışan ve emekli vatandaşın maaşları belli oldu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:27
Memur Maaşlarında Son Durum Belli Oldu, Kim Ne Kadar Alacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Memur ve emekli maaşları enflasyon oranlarına paralel olarak belirlenecek, her geçen gün açıklanan oranlarda bu kapsamda netleşiyor. Maaş belirleme konusunda etkili olacak olan enflasyon oranları 2020 yılının son 6 ayını kapsıyor. Baz alınacak olan 5 ay belli olduğu için vatandaşlar zam oranlarının ne kadar olacağını daha fazla merak etmeye başladı.

TÜFE kapsamında kasım ayına ait enflasyon oranları açıklandı, bir önceki aya oran ile %2.30, bir önceki yılın aralık ayına göre de %13.19 oranları dikkatleri çekti. 12 aylık ortalama oranlar ise %12.4 oranları ile enflasyonun meydana geldiğini gösteriyor. Peki en çok merak edilen konuda son durum ne? Memur ve emekli maaşları ne kadar olacak?

Maaşlarda Son Durum

Kasım ayına ait enflasyon oranlarının açıklanmasından sonra haziran ve kasım ayları arasında beliren enflasyon oranının 57 olduğu açıklandı, bundan dolayı da enflasyon oranı meydana gelmezse %7 ya da daha üzerinde bir zam söz konusu olacağı düşünülüyor. SSK ve BAĞKUR emeklilerine bakıldığında ise ocak ayının üçünde aralık ayına ait enflasyon verileri açıklanacak, bu kapsamda haziran ve aralık ayları arasında meydana gelmiş enflasyon verileri de ortaya çıkacak. 4 aylık enflasyon oranlarına bakıldığında bu oran %4.75 olarak belirlendi, aralık ayının oranlarının açıklanmasının ardından da maaşlara gelecek zam netleşecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP