DOLAR

32,3799

0.19%
EURO

35,0567

-0.13%
ALTIN(gr)

2.324,09

0,21%
BİST 100

%
Merkez Bankası Ocak Ayı PPK Toplantısında Faiz İndirimi Kararı Alır Mı?
  • Finans 365
  • Finans
  • Merkez Bankası Ocak Ayı PPK Toplantısında Faiz İndirimi Kararı Alır Mı?

Merkez Bankası Ocak Ayı PPK Toplantısında Faiz İndirimi Kararı Alır Mı?

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı alması noktasında beklenti oluştu. Detaylar Fİnans365.com'da.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:04
Merkez Bankası Ocak Ayı PPK Toplantısında Faiz İndirimi Kararı Alır Mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2018 yılı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon rakamlarının beklenen yönde gelmesi noktasında Merkez Bankası tarafından faiz indirimi kararının alınıp alınamayacağı değerlendirildi.

Capital Economics tarafından ele alınan konuya dair yapılan açıklamalarda 2019 yılı içinde alınması muhtemel faiz indirimi kararları ile en erken faiz indirimi kararının ne zaman alınacağı değerlendirildi.

FAİZ İNDİRİMİ KARARI NE ZAMAN ALINACAK?

Capital Economics tarafından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından alınması muhtemel faiz indirimi kararının Aralık ayı toplantısında önünün açıldığı ifade edildi. TCMB’nin faiz indirimi kararı için enflasyonda düşüş, ekonomik aktiviteye yönelik verilerin daha da kötüleşmesi ve lirada toparlanmanın TCMB’yi şahin tutum takınmaya zorlayacağını savundu.

Bu kapsamda Ocak ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan Para Politikası Kurulu toplantısında haftalık repo faizini 50 baz puan indirmesini beklediklerini bildiren Capital Economics yıl sonu değerlendirmesinde de bulundu. Para Politikası Kurulu’nun Ocak ayında 50 baz puanlık indirim ile haftalık repo faizini yüzde 23,50’ye düşüreceğini öngören Capital Economics, yıl sonuna kadar faizin 350 baz puan daha düşürülmesini bekliyor.

Finans Değerlendirmelerinden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP