DOLAR

32,3526

0.3%
EURO

35,1325

-0.02%
ALTIN(gr)

2.306,20

1,27%
BİST 100

%
Merkez Bankası PPK Aralık Toplantısı Ne Zaman Yapılacak?
  • Finans 365
  • Finans
  • Merkez Bankası PPK Aralık Toplantısı Ne Zaman Yapılacak?

Merkez Bankası PPK Aralık Toplantısı Ne Zaman Yapılacak?

Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu (PPK) Aralık ayı toplantısı ne zaman yapılacak? Ekonomiye dair önemli kararların alınabileceği toplantıya dair beklentiler neler? Detayları ile sizlere aktarıyoruz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:22
Merkez Bankası PPK Aralık Toplantısı Ne Zaman Yapılacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomide Kasım ayında yaşanan gelişmelerin ardından gözler Aralık ayına çevrildi. Bu kapsamda Aralık ayında para piyasaları tarafından merakla beklenen gelişmelerden bir tanesi ise Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu (PPK) Aralık ayı toplantısının ne zaman yapılacağı konusunda ayrıca.

Merkez Bankası PPK toplantısından çıkacak kararlar ve etkileri de değerlendirilmeye başlandı. Finans365.com olarak bizlerde Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu (PPK) Aralık ayı toplantısına dair detayları ve takvime ilişkin bilgileri paylaşıyoruz.

MERKEZ BANKASI PPK TOPLANTISI

Merkez Bankası tarafından daha önce açıklanan takvime göre; Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu toplantısı 13 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilecek. Merkez Bankası tarafından gerçekleştirilecek toplantı kapsamında faiz kararları açıklanacak. Finans sektörünün altını çizdiği faiz konusunda belirleyici etmenlerin başında gelen PPK kararları piyasalar adında çok büyük taşıyor.

FAİZ İNDİRİMİ KARARI ALINIR MI?

13 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek olan Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısı sonrası açıklanacak olan faiz kararları için beklentiler indirim yapılması yönünde.

Kasım ayı enflasyon rakamlarının düşük çıkması bu faiz indirimi kararları beklentilerini artırırken diğer önemli bir etken döviz kuruda izlenecek. Kasım ayında brent petrol fiyatları, ekonomide atılan adımlar ve olumlu siyasi havanın etkisiyle düşen dolar kurunun, ABD Çin anlaşmasına bağlı sebeplerden dolayı hızla yükselme eğilimi göstermesi bu kararı riske edebilir.

Dolar kurunun 3 Aralık güne 5.20 TL bandında başlaması enflasyon kararı ile 5.15 TL bandına gerilemesinin ardından hızlar 5.28 TL’ye çıkması Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısından faiz indirimi kararı alınması ihtimalini azaltıyor.

Finans habelerinden anlık haberdar olmak için bizi takip edin.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com – ÖZEL Haber

NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP