DOLAR

32,3431

0.19%
EURO

35,0920

-0.27%
ALTIN(gr)

2.239,34

-0,17%
BİST 100

%
Merkez Bankası PPK Toplantısı Faiz Kararı Açıklandı

Merkez Bankası PPK Toplantısı Faiz Kararı Açıklandı

Merkez Bankası Ocak 2019 Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısı sonrası faiz kararları açıklandı. TCMB PPK toplantısından faiz değişikliği kararı çıkmadı. Detaylar haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:01
Merkez Bankası PPK Toplantısı Faiz Kararı Açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Ocak ayı toplantısı sonucu sonrası faiz kararları açıklandı. PPK toplantısı sonrası ise faizler değişmedi ve yüzde 24 seviyesinde sabit kaldı.

TCMB FAİZ KARARLARI AÇIKLANDI

Merkez Bankası tarafından gerçekleştirilen toplantı sonrası yapılan açıklama;

” Para Politikası Kurulu (Kurul),politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 24 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir.

Son dönemde açıklanan veriler ekonomideki dengelenme eğiliminin belirginleştiğini göstermektedir. Dış talep gücünü korurken finansal koşullardaki sıkılığın da etkisiyle iktisadi faaliyetteki yavaşlama devam etmektedir. Cari dengedeki iyileşme eğiliminin sürmesi beklenmektedir.

İthal girdi maliyetleri ve iç talep gelişmelerine bağlı olarak enflasyon görünümünde bir miktar iyileşme gözlenmekle birlikte fiyat istikrarına yönelik riskler devam etmektedir. Bu çerçevede Kurul, enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar sıkı parasal duruşun korunmasına karar vermiştir.

Merkez Bankası fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir. Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları, para politikası kararlarının gecikmeli etkileri, maliye politikasının dengelenme sürecine vereceği katkı ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlardaki gelişmeler yakından izlenerek ihtiyaç duyulması halinde ilave parasal sıkılaştırma yapılabilecektir.

Açıklanacak her türlü yeni verinin ve haberin Kurul’un geleceğe yönelik politika duruşunu değiştirmesine neden olabileceği önemle vurgulanmalıdır.”

Finans Haberlerinden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP