DOLAR

32,4652

0.01%
EURO

34,8854

0.18%
ALTIN(gr)

2.475,61

0,56%
BİST 100

%
Meteoroloji Acil Kodu İle Uyardı! İstanbul Dahil Birçok Şehirde Yoğun Kar Yağışı Geliyor
  • Finans 365
  • Gündem
  • Meteoroloji Acil Kodu İle Uyardı! İstanbul Dahil Birçok Şehirde Yoğun Kar Yağışı Geliyor

Meteoroloji Acil Kodu İle Uyardı! İstanbul Dahil Birçok Şehirde Yoğun Kar Yağışı Geliyor

Yeni yıl 2020'ye girmemize az bir süre kala Meteoroloji Müdürlüğü'nden yurt geneli için acil kodlu uyarı geldi. Kimi bölgelerde fırtına ve yağış etkili olacak kimi bölgelerde ise kar ve tipi. Yılbaşı arefesi ve yılbaşı günü için bölge bölge ve il il hava durumu raporu. 31 Aralık 2019 ve 1 Ocak 2020'de hava nasıl olacak? İşte detaylar

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:15
Meteoroloji Acil Kodu İle Uyardı! İstanbul Dahil Birçok Şehirde Yoğun Kar Yağışı Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şubat ayına girişimizle birlikte kara kış etkisini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Yurt genelinde olumsuz hava koşulları hayatı adeta felç edecek. Yetkililer vatandaşları zorlu iklim şartlarına karşın dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Bölge Bölge ve Şehir Şehir Yurtta Hava Nasıl Olacak?

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, “Model sonuçlarına dayanarak tahminim bilhassa perşembe ve cumartesi günü İstanbul’da kar yağışını göreceğiz. Yani İstanbul beyaza bürünecek diye tahmin ediyorum. Belli noktalarda daha yoğun olabilir ama genel anlamda en azından 3-4 santimlik kar yağışı görünüyor. Bazı noktalarda 10 santim de olabilir ama birçok noktada ortalama 5 santimlik bir kar yağacak gibi görünüyor” dedi.

“BİRÇOK NOKTADA ORTALAMA 5 SANTİM KAR GÖRECEĞİZ”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine ve uzmanlara göre, İstanbul’da beklenen kar yağışı perşembe günü başlayacak.

Perşembe günü İstanbul’un beyaza bürüneceğini ifade eden Toros, “Bir İstanbullu olarak ben de artık sabırsızlıkla kar yağışını bekliyorum. Çünkü artık kar hayatımızda vazgeçilmez. Ve maalesef bu sene, bugün 4 Şubat olmasına rağmen hala kar yağmadı ama sistemler, atmosfer sayısal modellere göre, şu anda Türkiye üzerinden bilhassa Karadeniz’den gelen yağışlı sistem var, Balkanlar’dan gelen serin ve yağışlı bir sistem var. Yarın bol miktarda yağış bırakacak görünüyor Marmara Bölgesi’nde, Lodos hakim ama çarşambayı perşembeye bağlayan gece sistem biraz Karadeniz’e doğru ilerleyeceği için artık poyraz gelmeye başlıyor ve sıcaklıklar Perşembe sabahı 1 derecelere düşecek gibi görünüyor. Dolayısıyla, İstanbul için 0-1 derece kar anlamına geliyor. Yani Perşembe günü şu andaki atmosferik sayısal modellere göre ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre kar bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“Beklenen kar yağışı İstanbul’da beyaz örtü oluşturacak kadar kuvvetli olacak mı?” sorusuna ise Hüseyin Toros, “Aslında bu kar cuma ve bilhassa cumartesi günü de kendini gösterecek gibi görünüyor. Dolayısıyla, benim model sonuçlarına dayanarak tahminim bilhassa perşembe ve cumartesi günü İstanbul’da kar yağışını göreceğiz. Yani İstanbul beyaza bürünecek diye tahmin ediyorum. Belli noktalarda daha yoğun olabilir ama genel anlamda en azından 3-4 santimlik kar yağışı görünüyor. Bazı noktalarda 10 santim de olabilir ama birçok noktada ortalama 5 santimlik bir kar yağacak görünüyor” diye cevap verdi.

Bölgelere Göre Hava Durumu

Marmara Bölgesi çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinde Kırklareli çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına (70-100 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Ege Bölgesi çok bulutlu, bölgenin kuzeyi ile Muğla çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına (70-100 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Akdeniz Bölgesi çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Batı Karadeniz Bölgesi çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi Çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyılarının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerinde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu Bölgesi parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güneyi ile Tunceli ve Bingöl çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor

Şehirlere Göre Hava Durumu

İstanbul’da dün gece boyu hakim süren fırtınalar ara ara devam edecek.

İSTANBUL 5°C, 8°C

Çok bulutlu ve yağmurlu

KOCAELİ 6°C, 8°C

Çok bulutlu ve yağmurlu

İZMİR 7°C, 13°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinde sağanak yağışlı

MANİSA 6°C, 11°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

ADANA 8°C, 13°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı

ANTALYA 7°C, 17°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı

KASTAMONU 1°C, 6°C

Çok bulutlu, hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu

ZONGULDAK 6°C, 9°C

Çok bulutlu ve yağmurlu

TOKAT 3°C, 9°C

Çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu

TRABZON 9°C, 13°C

Çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu

ANKARA 2°C, 6°C

Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu

ESKİŞEHİR 1°C, 3°C

Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KONYA 1°C, 3°C

Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SİVAS 0°C, 5°C

Çok bulutlu

ERZURUM -7°C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu

KARS -11°C, 1°C

Parçalı ve çok bulutlu

MALATYA 2°C, 8°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu

VAN -2°C, 4°C

Çok bulutlu, gece saatlerinde hafif kar yağışlı

BATMAN 3°C, 11°C

Çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde yağmurlu

DİYARBAKIR 2°C, 11°C

Çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde yağmurlu

GAZİANTEP 4°C, 9°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

ŞANLIURFA 5°C, 11°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmurlu

Uzmanlar soba ve baca zehirlenmelerine ve olumsuz hava şartlarından dolayı oluşabilecek taşkın, yıkılma ve kaza konularında vatandaşları bilinçli olmaları konusunda uyarıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP