DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Milyonlarca Aboneyi İlgilendiren Karar: Doğalgazda HES Kodu Dönemi Başlıyor!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Milyonlarca Aboneyi İlgilendiren Karar: Doğalgazda HES Kodu Dönemi Başlıyor!

Milyonlarca Aboneyi İlgilendiren Karar: Doğalgazda HES Kodu Dönemi Başlıyor!

Doğalgaz dağıtım firmaları tarafından alınan karar doğrultusunda şirketler, müşterilere HES kodu olmadan hizmet vermeyeceklerini bildirdi. Doğalgaz dağıtım şirketleri, fatura ödeme, abonelik kapatma gibi müşteri hizmetlerinde ve iç tesisat proje uygunluk kontrollerinde “Hayat Eve Sığar” (HES) kodu almadan işlem yapmayacaklarını bildirdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:42
Milyonlarca Aboneyi İlgilendiren Karar: Doğalgazda HES Kodu Dönemi Başlıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğalgazda HES Dönemi!

Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliğinin yapmış olduğu açıklama doğrultusunda, korona virüs tedbirleri kapsamında aldıkları önlemlere bir yenisini ekleyerek müşterilerden HES kodu talebinde bulunacaklarını, bu sayede hem çalışanların hem de vatandaşların sağlıklarını koruma altına almış olacaklarını bildirdi. Uygulama doğalgaz iç tesisatlarının proje uygunluk ziyaretlerinde ve müşteri hizmeti veren dağıtım merkezlerinde geçerli olacağını açıklamalarına ekledi.

Her sene 1 milyondan fazla insanı bünyesine katan doğalgaz dağıtım şirketleri, 1 milyondan fazla insanında fatura ödeme, adres değişikliği, abone kapama işlemlerini halletmek amacıyla doğalgaz dağıtım şirketlerine müracaat ettikleri açıklandı. Bu süreç içerisinde abonelik açtırma kapsamında doğalgaz proje uygunluğu tespiti amacıyla şirketlerden elemanların vatandaşın evine giderek saha kontrolü yapması gerekiyor. Doğalgaz dağıtım şirketleri her gün ortalama 6 bin kişinin evine proje uygunluğu kontrolü amacıyla ziyarette bulunuyor.

Çalışanların ve Müşterilerin Sağlığı Adına HES Kodu

Doğalgaz dağıtım firmaları almış olduğu önlemleri tek tek anlattı. Dağıtım merkezi ofislerinde her yerde olduğu gibi müşteri ve personeli ayıran camlar bulunuyor, ortam sürekli havalandırılıyor ve maskesiz müşteriler içeriye alınmıyor. Ancak son dönemde tespit edilen durumlar arasına artan vaka sayıları ile beraber, korona virüs pozitif hastaların ve karantinada bulunması gereken vatandaşların merkezlere gelerek işlem yaptırmaya çalıştıkları belirlendi. Bu durum göz önünde bulundurularak alınan önlemler arasına hem vatandaşların sağlığını hem de çalışanların sağlığını korumak amacıyla HES kodu alma şartı getirildi. Bu önlem kapsamında HES kodu bulunmayan hiçbir vatandaş doğalgaz dağıtım merkezlerinden hizmet alamayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP