DOLAR

32,5736

0.09%
EURO

35,0315

0.46%
ALTIN(gr)

2.421,85

-0,04%
BİST 100

%
Milyonlarca Asgari Ücretli Bu Haberi Bekliyor!

Milyonlarca Asgari Ücretli Bu Haberi Bekliyor!

Ülkemizde çalışan kesimin büyük çoğunluğu geçimini Asgari Ücretle sürdürmek zorunda. Maaşlara zam bekleyen çalışanlar ikinci altı aylık dönemde tahminleri izliyor. Merkez bankasının 2020 ve 2021 yılı için enflasyon tahminlerini sizler için hazırladık. İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:22
Milyonlarca Asgari Ücretli Bu Haberi Bekliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak?

Asgari ücrete zam yapıldığı günden bu yana hızla yaşanan ekonomik dalgalanmalar, geçimini bu maaşla sağlayanlar için artık idare edilmez hal aldı. 2021 yılı görüşmelerinden önce işçiye verilen haberler sevindirici oldu. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’un “Asgari ücret aslında devletin değil işverenlerin ve işçilerin anlaşmış olduğu, bizim kolaylaştırıcı olarak masada yer aldığımız bir ücret seviyesi. Söz verdiler, önümüzdeki yıl her iki tarafında anlaşmış olduğu rakamlar üstünden konuşma yapacağız” açıklaması ile yeni yapılacak zammın geçimi kolaylaştıracak oranda olacağı inancını kuvvetlendirdi.

Asgari ücrete yılda bir kez zam yapılıyor. Maaşlar yılbaşında belirlendiği için bu rakam yıl sonuna kadar geçerli oluyor. 2020 yılı için geçerli olan %15,03’lük artışın 2021 yılında yükseltilmesi bekleniyor. Şu anda brüt 2943 TL olan asgari ücret, kesintiler yapıldıktan sonra 2324,70 TL olarak ödeniyor. Bu tutarın özellikle küresel ekonomik dalgalanmanın yaşandığı bu günlerde yetersiz kalması sebebiyle işçiler gelecekte daha yüksek bir iyileştirme beklediklerini ifade ediyor.

Ayrıca AGİ tutarlarının maaş içine dahil edilmesiyle haksızlık yaşadıklarını belirten işçiler, işverenden en düşük AGİ tutarı aldıklarını belirtip bu durumunda açıklığa kavuşturulmasını istiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP