DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Milyonlarca İşsize Müjde! İş Görüşmesine Gidene Devletten Toplamda 755 TL Destek
  • Finans 365
  • Gündem
  • Milyonlarca İşsize Müjde! İş Görüşmesine Gidene Devletten Toplamda 755 TL Destek

Milyonlarca İşsize Müjde! İş Görüşmesine Gidene Devletten Toplamda 755 TL Destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan istihdam seferberliği devam ediyor. Başlatılan istihdam seferberliği ile milyonlarca kişinin is sahibi olması hedefleniyor. Yapılan teşvikler ile sosyal yardım alanların da iş gücüne katılması sağlanıyor. Bu kapsamda iş görüşmeleri için 100 lira, çalışmaya başlanması durumunda ise 755 lira ödeme gerçekleştiriliyor. Süreçle ilgili detaylar haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:18
Milyonlarca İşsize Müjde! İş Görüşmesine Gidene Devletten Toplamda 755 TL Destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan istihdam seferberliği devam ediyor. Başlatılan istihdam seferberliği ile milyonlarca kişinin is sahibi olması hedefleniyor. Yapılan teşvikler ile sosyal yardım alanların da iş gücüne katılması sağlanıyor.

İşe Başlaması Durumunda 755 Lira Ödeniyor

Bu kapsamda iş görüşmeleri için 100 lira, çalışmaya başlanması durumunda ise 755 lira ödeme gerçekleştiriliyor. Milyonlarca kişinin iş sahibi olması için başlatılan istihdam seferberliği kapsamında, sosyal yardım alanlardan çalışabilecek durumda olanların istihdama katılması da çeşitli desteklerle teşvik ediliyor. Bununla birlikte istihdam yardımı ile iş arama ve bulma desteklerini kapsıyor.

Bir Yılda 3 Kez Yararlanılıyor

İstihdam teşvikleri kapsamında sosyal yardım alan bir kişi, iş görüşmesine gitmesi durumunda işe başvuru/kabul aşamasında gereken sağlık raporu, fotoğraf ve benzeri giderleri için 1 yıl içinde azami 3 kere olmak üzere 40 ile 100 lira arası yardım kapsamından yararlanabiliyor. Bu kapsamda iş arayan ve iş görüşmelerine giden kişilerin harcamış oldukları masraflar karşılanmış oluyor.

755 TL Ödeniyor

Bu kapsamda yapılan desteklerin dışında, sosyal yardım alan kişiye, işe yerleşmesi durumunda, 1 yılda 1 defaya mahsus olmak üzere, aylık brüt asgari ücretin (asgari geçim indirimsiz tutar) 1/3’ü kadar destek sağlanıyor. 2020 yılı için yapılan destek kapsamında ödenecek bu ücret 755 lira olarak hesaplandı.

Ayrıca işe yerleşen kişilerin eğitim ve sağlık yardımlarında da herhangi bir kesinti uygulanmıyor. Düzenli olarak işe devam etmeleri durumunda sosyal yardımlarda öncelik sağlanıyor.

İşveren Primi 1 Yıl Süreyle Karşılanacak

Posta’nın haberine göre, düzenli sosyal yardım sağlanan, gelir testi sonucu gelirinin aylık brüt asgari ücretin üçte birinden az olduğu belirlenen, İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin özel işverenlerce istihdam edilmesi halinde, bu vatandaşların işveren primi 1 yıl süreyle karşılanacağı belirtildi. Bu kapsamda yapılan teşvikin bir kişi için aylık 364 lira seviyelerinde olması bekleniyor.

Güncel ve sondakika ekonomi haberlerinden anlık olarak haberdar olmak için uygulamamızıindirin:

Finans365Android uygulama için TIKLAYIN

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP