DOLAR

32,4392

0.16%
EURO

35,4595

0.26%
ALTIN(gr)

2.322,81

0,18%
BİST 100

%
Milyonlarca Kişiyi İlgilendiriyor! 5 Gün Sonra Ücretli Olacak Dikkat
  • Finans 365
  • Finans
  • Milyonlarca Kişiyi İlgilendiriyor! 5 Gün Sonra Ücretli Olacak Dikkat

Milyonlarca Kişiyi İlgilendiriyor! 5 Gün Sonra Ücretli Olacak Dikkat

Milyonlarca kişi ilgilendiren uygulama yıl sonunda sona eriyor. Yerel seçimlerden önce 24 mart tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan düzenlemeye göre daha önce genel sağlık sigortası yada Bağkur’a en fazla iki aylık prim borcu olanlar sağlık hizmetlerinden yararlanamıyordu. Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle yayınlanan düzenleme le sağlık sigortası prim borcu olanlar sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek. İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:19
Milyonlarca Kişiyi İlgilendiriyor! 5 Gün Sonra Ücretli Olacak Dikkat
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bağkur ve diğer kurumlara en fazla iki ay prim borcu bulunan kişiler sağlık hizmetlerinden SSK kapsamında yararlanamıyor ve bu durum büyük mağduriyetlere yol açıyordu. 24 martta yayınlanan düzenleme ile Bağkur ve diğer kurumlara prim borcu olanlar 31 Aralık 2019 tarihine kadar devlet hastaneleri, üniversite hastaneleri ve sağlık tesislerinden ücretsiz olarak yararlanabilecekler.

Bu kişiler ile bakmakla yükümlü oldukları anne, baba, eş ve çocuklarıda bu kapsamda SSK’lı olarak sağlık hizmetlerinden yararlanabilecekler. Yasanın bitmesine 3 ay süre kaldı sosyal güvenlik uzmanları yasa süresi bitmeden gerekli olduğu hallerde vatadanşarın devlet hastaneleri ve üniversite hastahanelerinde ücretsiz tedavi olabileceklerinin belirtiyor.

Yılbaşında sonra ücretsiz sağlık hizmeti uygulaması sona erecek ve bu günden sonra emeklilik yada sigortası olamayan kişiler genel sağlık sigortası yapmak zorunda. GSS sigortası aylık prim ücreti 76,74 lira ancak gelir testi yaptıranlar ve prim ödeme gücü olmayanlar prim ödemek zorunda kalmıyor. Gelir testinizi istenilen zamanda yapmanız faydanıza olacaktır.

Son günler…

Tüm gelişmelerden anında haberdar olmak için;

Bizi Twitter’da Takip Edin => Finans 365

Bizi Facebook’ta Takip Edin => Finans 365

Android Uygulamamız => Finans 365

IOS Uygulamamız => Finans 365

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP