DOLAR

32,5138

-0.11%
EURO

34,7894

-0.24%
ALTIN(gr)

2.425,75

-0,16%
BİST 100

%
Milyonlarca Vatandaşa 2135 TL Ödenecek Vatandaşın İşine Çok Yarayacak O Detay
  • Finans 365
  • Finans
  • Milyonlarca Vatandaşa 2135 TL Ödenecek Vatandaşın İşine Çok Yarayacak O Detay

Milyonlarca Vatandaşa 2135 TL Ödenecek Vatandaşın İşine Çok Yarayacak O Detay

Toplumun her kesimine hitap eden devlet bu defa da dezavantajlı kesimi ilgilendiren bir çalışma başlattı. Periyodik ödemeler yapılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:04
Milyonlarca Vatandaşa 2135 TL Ödenecek Vatandaşın İşine Çok Yarayacak O Detay
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Evde bakım bekleyen yaşlılar, 65 yaş üzeri vatandaşlar ve engelli bireyleri kapsayan ödemeler için sona yaklaşıldı. Ayda 2135 TL ödeme gerçekleştirecek olan devlet uzun süre saha çalışmalarında bulundu. Eğitimi devam eden çocuklara ve gıda, yakacak bekleyen ailelere bu süreçte arka çıkan devlet rotayı 65 yaş üst vatandaşlara ve engellilere çevirdi. Başvuru şartlarını sağlayan vatandaşlara bekletmeden ödemeleri gerçekleştirilecek. Engelli vatandaşlar için başvuru şartları sağlık raporu ile mevcut durumu belgelemesinden ibaret olacak. Engel durumu %50 ve üstü olan vatandaşlara vakit kaybetmeden ödemeleri gerçekleştirilecek. 1402 TL olan ödemeler yeni zamlarla beraber 1460 TL’ye kadar çıkarıldı.

Yaşlılar İçin Tam Teşekküllü Çalışma

Bu ödemeye ek olarak başka çalışmalarda yakın tarihte hayat bulacak. Özellikle yaşlılık aylığının da işin içine girmesiyle beraber ödemeler toplam 2135 TL’yi buluyor. Yaşlılık aylığından faydalanmak için gereken en önemli özellikle 65 yaş ve üzeri olmak olarak ifade edildi. Gelir durumu ekonomik verilerle kıyaslandığında yetersiz olması gerekiyor. Muhtaçlık sınırında bulunan 65 yaş üstü vatandaşlara sadece yaşlılık aylığı bağlanmıyor. Gıda ödemesi ve yakacak ödemeleri de gerçekleştiriliyor. Bu sebepten başvuru esnasında tüm bilgilerin tam verilmesi gerekiyor. Ayrıca kişinin neye ihtiyacının olduğunu da tam şekilde belirtmesi gerekiyor. Devlet destekleri bu şekilde vatandaşa dağıtılıyor. Emekli olunmaması da aranan diğer özelliklerden. Kişinin kendisi başvuru yapamayacaksa muhakkak yasal vasisi başvuruya dahil olmalıdır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP