Müjde! 28 bin TL Devlet Teşviki Verilecek. Şartlar nedir?

Müjde! 28 bin TL Devlet Teşviki Verilecek. Şartlar nedir?

İş kuracaklara devletten güzel haber geldi. Devlet teşvikinin amacı istihdam yaratabilmek adına yaptı. Devlet desteğinin sağlanması için kesinlikle istihdam yaratması gerekiyor. 28 bin TL’ye teşvik için iki aşamalı şekilde iş sahibine veriyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:35
Müjde! 28 bin TL Devlet Teşviki Verilecek. Şartlar nedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet bazı durumlarda teşvik vermek zorunda kalıyor. Vatandaşın yaratacağı istihdamlar bu devlet destekleri ile daha kolay iş imkanı sunulmasına yardımcı oluyor. Devlet teşviki, yeni istihdam kuracaklar için oldukça önemlidir. Devlet teşvikinden faydalanmak için bazı şartlar da gerekiyor. Destek için genç olmak aranan önemli şartların başında gelmektedir. En fazla 29 yaşında olmak bu devlet desteğinde, ilk kez vergi mükellefi olacak iş sahiplerinin başvurulması isteniyor.

Devlet, küçük işletme ve büyük işletme kuracaklara imkanlarını sürekli olarak sürdürmeye devam ediyor. Bu sayede istihdam yaratılması ve yaratılan istihdamın ileriye götürmek hedefleniyor. İş kurmak isteyen gençlerin devlet desteğini alabilmesi, ilk kez iş sahibi olacaklara oldukça önemli sunuyor. İlk işini kurmak isteyen vatandaşların alacağı destek, küçük, büyük işletmeleri açmak ve büyütmek isteyenler için oldukça önemli.

Devlet iş kuracak kişinin primlerini 1 yıl boyunca ödeyerek, 12 ay boyunca SGK desteği sağlıyor.

Genç işletmeciler kuracakları iş döneminde prim desteğinin yanında ayrıca bir imkan daha genç vatandaşlarının önüne sunuyor. Vergiden muaf tutulacak olan genç işletmeciler omuzlarındaki yük bir hayli hafifleyecek. Bilindiği üzere 75 bin TL’yi aşmayan yıllık geliri olan işletmeler, devlete vergi vermiyor. Bu durumda da veri mükellefinden muaf olan genç işletmeciler, yıllık olarak 75 bin TL’yi aşmayan bir gelire sahip olduklarında vergi ödemesinde bulunmuyorlar. Bu destek yıllık olarak bakıldığında toplamda 15 bin 720 TL oluyor. Bu sayede genç işletme sahiplerine devletten toplamda 28 bin TL’ye varan bir destek aldıkları gözden kaçmıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP