DOLAR

32,6029

0.38%
EURO

34,8331

0.27%
ALTIN(gr)

2.495,56

0,46%
BİST 100

%
Müjde En Yetkili Ağızdan Geldi 90 Milyon TL Ödenek Ayrıldı
  • Finans 365
  • Finans
  • Müjde En Yetkili Ağızdan Geldi 90 Milyon TL Ödenek Ayrıldı

Müjde En Yetkili Ağızdan Geldi 90 Milyon TL Ödenek Ayrıldı

Pandemi sürecinde vatandaşlara çeşitli destek paketleri sağlanmıştı. Yeni yapılan çalışmada destek paketlerinin kapsamı genişletildi. Ayrılan ödenek ise artırıldı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:42
Müjde En Yetkili Ağızdan Geldi 90 Milyon TL Ödenek Ayrıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre ilgililer vatandaşa tekrardan destek ödemesi yapmaya hazırlanıyor. Yapılacak ödeme için 90.1 milyon TL ödenek ayrıldı. Geçtiğimiz döneme göre ciddi artış olan ödenek vatandaşları oldukça sevindirdi. Ödenek kadar devlet destek paketlerinin kapsamı da genişletildi. Gencinden yaşlısına çalışanından ev hanımına kadar toplumun her kesimine destek ödemesi yapılacak. Başvur şartlarını tekrardan güncelleyen devlet bu sayede memleketin her yerine ulaşmaya çalışıyor. Yeni destek paketlerinde muhtaç durumda olan er ve erbaş aileleri de yer alıyor. Ayrıca asker çocukları için de tekrar düzenleme yapıldı. Düzenleme ile muhtaç durumdaki asker yakınlarına yüklü miktarda ödeme yapılması planlanıyor.

Kronik Hastalıklara Kesin Çözüm

Kronik hastalar için uzun zamandır çalışmalar devam ediyordu. Tüberküloz hastalığı ve türleri için devlet ek ödeme çıkartmayı planlıyordu. Hem ilaç hem tedavi masrafları için ayrı ayrı ödeme yapılması yerine hepsi içinde olacak şekilde bir ödeme planı oluşturuldu. Bu sayede ilaç paralarının yatacağı zaman ile tedavi ücretlerinin yatacağı zaman çakışmamış olacak. Vatandaş ilgili hastalığın ödemesini beklemek yerine tedavi sürecini yönetebilecek. 2 bini aşkın tüberküloz hastası için yapılacak olan ödemenin kapsamı ilerleyen günlerde daha da artırılacak. Başka hastalıkların da devlet kapsamına alınması bekleniyor. Annesini veya babasını kaybeden ve devlet kapsamı altında bulunan hastalığa yakalanan çocuklar için başka destek ödemelerinin yapılması söz konusu. Ayda 150 TL ödeme yapılacağı konuşulsa da bu tutara hastalık masrafları eklenmedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP