DOLAR

32,3259

0.22%
EURO

35,1233

-0.04%
ALTIN(gr)

2.302,90

1,13%
BİST 100

%
Müjde: Esnaflara Borç Yapılandırma İmkanı Sunulacak

Müjde: Esnaflara Borç Yapılandırma İmkanı Sunulacak

Esnaflara destek olacak borç yapılandırma haberi geldi bu imkan sayesinde esnaflar borçlarını rahatça ödeyebilecekler, başvuruları nasıl yapılacak? Kimler bu haktan faydalanabilecek? Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:29
Müjde: Esnaflara Borç Yapılandırma İmkanı Sunulacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya üzerindeki Covid-19 salgını ülkemiz ekonomisini olumsuz yönde etkiledi, özellikle esnafları derinden sarsan bu ekonomik zorluk için hükümet yardımları kesmiyor. Borçlarını ödeyemeyen esnaf ve sanayiciler için borç yapılandırma imkanı sunulacak, Ak partili vekiller bu konuyla ilgili teklif sundular hükümet teklifi kabul edecek mi merak ediliyor. Eğer kabul edilirse esnaf ve sanayiciler borçlarını yapılandırabilecekler. Yeni düzenleme ile birlikte vergi ve prim yapılandırması da talep edildi, bu talep geçtiğimiz günlerde gündeme geldi. Çeşitli düzenlemelerin yer verileceği talepler en kısa sürede hükümete iletilecek ve gündeme gelecek.

Düzenlemeler Ne zaman Uygulanacak

Koronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle pandemi sürecinde kapanan iş yerleri olmuştu bu nedenle Nisan haziran aylarının vergileri 1 Ekim’e kadar ertelenmesi kararı alınmıştı, salgın hala etkisini sürdürdüğü için vergi ve sigorta primlerinin yapılandırılması talep ediliyor. Yeni düzenleme ile birlikte küçük esnaf başta olmak üzere sanayiciler ve ihracatçılar devlete olan sigorta primi ve vergi ödemelerini erteleyebilecekler, eğer bu teklif kabul edilirse esnafın üzerinden büyük bir yük kalkacak. Salgın destek meslek alanının genişletilmesi de talepler arasında, ilerleyen günlerde bu konuların hükümet tarafınca gündeme gelmesi bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP