DOLAR

32,5877

0.29%
EURO

34,7461

-0.01%
ALTIN(gr)

2.491,36

0,29%
BİST 100

%
Müjde: KYK Borçları Tamamen Silinecek!

Müjde: KYK Borçları Tamamen Silinecek!

KYK borcu olan vatandaşlar bu haberi bekliyordu, kyk borçlarının silinmesini talep eden yasa teklifinde son durum ne? KYK borçları silinecek mi? Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:57
Müjde: KYK Borçları Tamamen Silinecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beş milyon vatandaş KYK borçları için gelecek haberi dört gözle bekliyor, KYK borçlarının silinmesini talep eden yasa teklifinin son durumu ne merak ediliyor. Üniversite eğitiminde Kredi Yurtlar Kurumu’ndan alınan aylık borçların daha sonra ödenmesi gerekmektedir fakat ekonomik sorunlar nedeniyle KYK borçları vatandaşlara büyük bir yük olmakta. Ayrıca borçların ödenmemesi üzerine yasal takip süreçleri başlatılmakta, yasal takip süreci başlatılan üç yüz milyon vatandaş bulunmakta kısacası KYK borçları genç vatandaşlara büyük yük olmakta.

Kanun Teklifi Sunuldu

Samsun milletvekili Neslihan Hancıoğlu tarafından sunulan yasa tasarısı teklifinde KYK borçlarının silinmesi yönünde bir teklife bulundu. Eğitim döneminde borç alan gençlerin daha sonrasında büyük bir ekonomik sıkıntının içine düştüğünü ve bu sıkıntılar sonrası borçlarını ödeyemedikleri için yasal takip süreci sorunlarıyla karşılaştıklarını belirtti ayrıca yasal takip sürecinde olan borçlu vatandaşların yasal takibinin kaldırılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca yüksek faiz oranlarının ödeme zorluğu çekmeye sebep olduğuna dikkat çekildi.

Yasa Kabul Edilirse Borçlar Silinecek

Sunulan yasa tasarısı kabul edilirse genç vatandaşların sorunu çözülecek, geçmişte KYK kredisi almış borçlarını ödeyemeyen vatandaşların borcu silinecek. Ayrıca eğitim kredi oranı yarı oranda artış gösterecek aylık 825 lira verilecek. Daha önce kredi alıp ödeyemeyen vatandaşlar bu süreç sayesinde derin bir nefes alabilecekler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP