DOLAR

32,5506

0.12%
EURO

35,0086

-0.13%
ALTIN(gr)

2.439,95

0,19%
BİST 100

%
Mülakatsız Alımlarda Detaylar Belli Oldu 4000 TL Maaş Verilecek
  • Finans 365
  • Gündem
  • Mülakatsız Alımlarda Detaylar Belli Oldu 4000 TL Maaş Verilecek

Mülakatsız Alımlarda Detaylar Belli Oldu 4000 TL Maaş Verilecek

İŞKUR oluşturduğu imkanlarla işsiz vatandaşı iş sahibi yapmaya devam ediyor. Kurum dışı işçi alımlarıyla gündemde olan kurum sınav şartı aramayacağını belirtti. 4000 TL maaş taahhüt eden kurum bu alımlar için  belirlediği şartları da açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:25
Mülakatsız Alımlarda Detaylar Belli Oldu 4000 TL Maaş Verilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alımlar esnasında mülakatların da olmayacağı vatandaşı bir hayli heyecanlandırdı. Sınav ve mülakatı kaldırarak işlemleri hızlandıran İŞKUR bu sayede işgücünü hızlı şekilde toparlamayı planlıyor. Ayrıca piyasa içindeki para akışına da yön verecek. Bu noktada ilk adımın 12.000 personel alma şeklinde olacağı açıklandı. Özellikle taşra teşkilatlarını doldurmayı amaçlayan kurum buralara öncelik vereceğini belirtti. Bazı kadrolara sınav mecburiyeti koyulmazken bazı kadrolarda sınavdan sonra alım uygulanması planlanıyor. Sağlık alanında biyolog, diyetisyen, fizikçi gibi alanlarda sınav şartı isteyen kurum sınavdan sonra puan sıralamasına göre atama gerçekleştirecek.

Başvuru Tarihlerine Çok Dikkat Edilmeli

Polis alımlarında da sınav şartı getirildi. Yakın tarihte gerçekleşecek olan alımlara E Devlet üzerinden başvuru yapılması istenecek. Ön başvuru üzerine kontenjan belirlenmesi düşünülüyor. 150 TL tutarındaki sınav ücreti yatırıldığı anda ön başvurunuz yapıldı varsayılacak. Defterdarlık için de kadro açan İŞKUR burada kontenjanı 300 olarak belirledi. Bu kadrolara başvuru gerçekleştikten sonra kişiler yazılı sınava tabii tutulacak. Yazılı sınavlardan sonra gerçekleşecek sözlü sınav ile kişilerin kadroya girme puanı oluşturulmuş olacak. Sözlü sınav tarihleri, sınavın yapılmasından 10 gün önce duyurulacağından sınavı kaçırma ihtimali ortadan kalkmış olacak. Ceza Tevkif Evlerine de personel alımı yapılması bekleniyor. Cumhuriyet Başsavcılığına giderek başvuruların tamamlanması gerekmektedir. Tamamlanma sonrasında yapılacak araştırmalar neticesinde alım gerçekleşecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP