Neden İhtiyaç Kredisi Alamıyorum?

Neden İhtiyaç Kredisi Alamıyorum?

Acil nakit para ihtiyacı duyan kişilerin bir çoğu bankadan kredi çekmek yöntemini tercih etmektedir. Ancak bankalar bazen yapılan bu başvuruyu reddedebilmektedir. Peki, bankalar neden kredi vermezler?

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:54
Neden İhtiyaç Kredisi Alamıyorum?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her bankanın kredi çekmek için başvuruda bulunan müşterilerinden aradıkları kredi başvuru şartları bulunmakta olup bu şartları taşımayan kişilerin başvuruları reddedilmektedir. Bunlar arasında ilk sırada yer alanı düşük kredi notu ortalamasıdır.

Düşük kredi notuna kredi veren bankalar da bulunmakla beraber yüksek riskli kredi notu ortalaması olan kırmızı kredi notu ortalaması olan kişilerin en kolay kredi veren bankalar da dahil olmak üzere kredi onayı almaları son derece düşük bir ihtimaldir. Yani “kredi çekmek istiyorum” diyen kişilerin mutlaka önce kredi notu sorgulaması yapmaları ve not ortalamalarına göre bir yol izlemeleri gerekmektedir. Kredi notunun düşük olması durumunda ya kişi kredi yükseltme teknikleri uygulayarak not ortalamasını yükseltmeye çalışarak kredi çekmeli ya da kolay kredi veren bankalar üzerinden düşük tutarlı krediler için başvuruda bulunmalıdır.

Kara Listede Olan Biri Nasıl Kredi Çekebilir?

Ne yazık ki “kara listede olan kredi alabilir mi?” sorusunun yanıtı hayırdır. Kişinin kara listede olduğu sürece bankadan kredi çekmesi zaten BDDK tarafından yasaklanmıştır. Yani kişinin kara listede olduğu dönemde bankaların kredili ürünleri kullanması kanunen yasaklanmaktadır.

Hattta çoğu zaman kara listeden çıkmak dahi çözüm olmamakta, bankalar yine de kara listeden çıkanlara kredi vermemektedir. Burada bankanın amacı kredi borcu ya da kredi kartı borcunu ödemeyen kişileri cezalandırarak bu borçların düzenli ödemesini mecburiyet haline getirmektir. Kişi kara listede olmasa dahi kredi sicilinin bozuk olması bile çoğu zaman kredi red nedenleri arasında yer almaktadır.

Maaşıma Gere Ne Kadar Kredi Çekebilirim?

Yüksek kredi notuna kredi reddi bile yaşanmasına neden olan kredi başvuru tutarının yanlış hesaplaması kredi red nedenleri arasında yer almaktadır. Kişinin aylık belgelenebilir maaşının en fazla yarısına denk gelen aylık kredi ödemesi olan bir kredi için başvuruda bulunması gerekir. Örneğin aylık geliri 2 bin lira olan bir kişi en fazla aylık ödemesi bin lira olan bir kredi paketi için başvuruda bulunursa kredi onayı alabilecektir.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP