DOLAR

32,4742

-0.21%
EURO

34,9574

0.31%
ALTIN(gr)

2.433,45

0,44%
BİST 100

%
Nihayet Beklenen Zam Geldi Yaşlılara Gün Doğdu

Nihayet Beklenen Zam Geldi Yaşlılara Gün Doğdu

Devlet yeni düzenlemesiyle beraber hem yaşlılara hem engelli bireylere ödemeler yapıyor. Yapılan ödemelerde farklı değişikliklere gidildiği açıklandı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:31
Nihayet Beklenen Zam Geldi Yaşlılara Gün Doğdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre hem yaşlılara hem engellilere verilen bakım ödemelerine değişiklikler yapıldı. Pandemidolayısıyla iş bulamayan ve maddi olarak sıkıntı yaşayan vatandaşlar için verilen bu ödeme için belli şartlar söz konusuydu. Bu şartların hala devam ettiğini açıklayan yetkililer devletten başka kimsenin dediğine itimat etmeyin uyarında bulundu. Buna ek olarak yaşlılar için 65 yaş ve üzeri olma şart da hala geçerliliğini koruyor. Ancak gelen yeniliğe göre başvur esnasında da 65 yaşın üçünde bulunmak yeterli olacak. Çok konuşulan ve bir türlü mutabık olunamayan emeklilerin evde bakım ödemesi alması konusunda da son nokta onuldu. Açıklamaya göre devletinhaklarından belli bir ölçüde yararlanan kişiler evde bakım ödemesi alamayacak. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak maddesinin yanında mavi kartlı olmak da eklendi. Bu değişiklik ödeme alacak kişilerinsayısını hayli artıracak.

Evde Ödeme Alma Dönemi Başlıyor

Engelli bireyler ise yaş şartına takılmayacak. 18 yaşının altındaki engelli birey de ödem alabilecek. Ancak onun ödemesini evdeki velileri alabilecek. Engellibireylerin ödeme alması için gereken şart doktor raporuyla engel durumunu kanıtlaması. %40 ve üzeri engelli olan vatandaşlarödemeden yararlanabilecek. PTT aracılığıylaalınacak ödeme yeni bir gelişme daha yaşandı. Buna göre isteyen kililer evlerine de ödemeyi alabilecek. Bunun için d ekstradan bir form doldurulmasıicap ediyor. Evden ödeme re’sen verilecek bir ödeme olmayacak. Başvuru yapılacak ve değerlendirmeler sonucu evde ödeme alabilecekseniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP