DOLAR

32,5506

0.12%
EURO

35,0086

-0.13%
ALTIN(gr)

2.439,95

0,19%
BİST 100

%
Normalleşme Sürecine Ekonomik Ayar Geldi Herkese 1103 TL Ödenecek
  • Finans 365
  • Finans
  • Normalleşme Sürecine Ekonomik Ayar Geldi Herkese 1103 TL Ödenecek

Normalleşme Sürecine Ekonomik Ayar Geldi Herkese 1103 TL Ödenecek

Yavaş yavaş aşlayacak olan normalleşme süreci için herkes hazırlık yapmaya başladı. Ancak iş yeri kapalı olan esnafın boynu bükük. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:03
Normalleşme Sürecine Ekonomik Ayar Geldi Herkese 1103 TL Ödenecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet esnafların yararlanması için yeni bir destek ödemesine daha imza attı. Normalleşme sürecine girildiği bu dönemde her esnafın yaralanacağı destek ödemesinde sona yaklaşılırken kimlerin destek ödemesindeyararlanacağı da belirlendi. Açıklamaya göre pandemiden önce de iş yeri sahibi olup pandemi dolayısıylazararda olan vatandaşlar ödeme alacak. Pandemi öncesinde en az 3 ay çalışılmış olması gerekiyor. Ayrıca kişinin esnaf olduğuna ilişkin belgeleri başvuru formuna eklemesi gerekiyor. Esnaf ve Sanatkarlar Odasından alınacak belge ile ya da yine aynı odadan alınacak sicil belgesiyle başvuru oluşturulabilir. Eğer yoğunluktan dolayı bu belgelere ulaşamayan vatandaşlar varsa vergi levhası da iş görecektir.

Süreleri Koşullar Belirleyecek

1103 TL ödemenin 3 ayı kapsaması planlanıyor. Pandeminin ve normalleşme sürecinin gidişatına bakılarak hareket edecek olan yetkililer gerekirse bir 3 ay daha ödeme oluşturabilecek. Yapılması planlan ödeme ile esnafın belini doğrultması bekleniyor. Özellikle normalleşme süreci denilen süreci olması gerektiğigibi geçiren esnaf ülke ekonomisine de katkıda bulunulmuş olur Diğer türlü maddi açıdan eksilerde olan bir esnaf devlet ekonomisi için de zararlıdır. Bunun bilince olan yetkililer esnaf için ödeme planı oluşturulacaknormalleşme sürecinin olması gerektiği gibi geçirilmesi için destek oluyor. Başvurular online şekilde E Devletten yapılacağı gibi belediyeler de başvuru alabiliyor. Başvurular için vatandaşların acele etmesi isteniyor çünkü başvuru tarihi geçtikten sonra sürenin uzatılmayacağını belirten yetkililer vatandaşları şimdiden uyardı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP