DOLAR

32,5051

0.27%
EURO

34,5944

0.24%
ALTIN(gr)

2.498,06

0,61%
BİST 100

%
O Ödemeye Zam Nihayet Geldi Herkesin Evi Dolup Taşacak

O Ödemeye Zam Nihayet Geldi Herkesin Evi Dolup Taşacak

Açıklamağa göre barınma desteklerinde yeni dönem başlıyor. Bazı ödemelere zam yapıldı bazı ödemelerde şekil değişti. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:05
O Ödemeye Zam Nihayet Geldi Herkesin Evi Dolup Taşacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eşya destekleri vatandaşların gıda ve yakacak desteklerinden sonra en çok faydalandığı ödem olarak karşımıza çıkıyor. Yapılan açıklamada milyonlarca vatandaş evini bu şekilde tadilata sokarken binlerce vatandaş ise evini eşya destekleri ile düzmüş oldu. Ancak vatandaşların bu süreçte tavsiye niteliğinde istekleri daha da arttı. Devlet ise bu istekleri dikkatle incelerken bazılarını yürürlüğe koydu. Barınma desteklerini oldukça geliştiren devlet vatandaşların daha yaşanabilir şekilde evlerinde oturmasını istiyor. Pandemi dolayısıyla evlerden çıkmadığımız günlerde evin ne kadar gerekli bir argüman olduğunu hepimiz çok iyi anladık. Evlerde var olan bir bozukluk veya eksiklik hayatımızı oldukça olumsuz etkiliyor. Bu durumu en çok maddi durumu yerinde olmayan vatandaşlar yaşıyor. Halihazırda iş sahibi olmayan vatandaşların morali zaten bozukken evlerinde var olan eksiklik onların canını daha fazla sıkıyor. Devlet çeşitli düzenlemeler ile bunların önüne geçmeye çalışıyor. Alınan dönütler ise bu işlemlerin oldukça başarılın olduğunu gördü.

Ödemeler Yüz Güldürüyor

Eşya destekleri daha önceden barınma destekleri kapsamında sayılmıyordu bundan dolayı başvuru işlemleri de meşakkatli oluyordu. Açıklamaya göre artık devlet desteği vatandaşlara daha ulaşılabilir olması için tek merkezden başvur alacak. E Devletten tek başlık altında istedikleri desteğe başvuru yapacak. Bir diğer yenilik ise ödemelerin tutarında oldu. Yeni dönemde vatandaşlar devlet desteğini 6 bin TL üzerinde alacak. Daha önceden 5 bin TL olarak ödem veriliyordu ancak alım gücünü yükselmesiyle beraber bu tutar artırıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP