O Tarihte Sigortalı İşe Başlamış Olanlar Erken Emekli Oluyor!

O Tarihte Sigortalı İşe Başlamış Olanlar Erken Emekli Oluyor!

Vatandaşlar erken emekli olmanın yollarını araştırmakta, bazı durumlarda vatandaşların erken emekli olmaları sağlanır. İlk sigorta giriş tarihi o tarihte olan vatandaşlar erken emekli olabilecek! 4500 günle emeklilik mümkün. Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:32
O Tarihte Sigortalı İşe Başlamış Olanlar Erken Emekli Oluyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sigortalı çalışan vatandaşlar emeklilik hakkı kazanmak için yaş, prim, sigortalılık süresi şartlarını karşıladıkları zaman emekli olabilirler.

Günümüzde emekli olmak bu şartları karşılamak çok zor özellikle yaş şartının çok yüksek olması ve prim gün sayısının artması emekli olmayı zorlaştırıyor. Erken emeklilik şimdi vatandaşlar için hayal değil, erken emekli olmak mümkün! Bu hakkı sağlayacak bazı durumlar mevcut, bu durumlar halinde vatandaşlar erken emekli olabilecekler. İlk sigorta giriş tarihi 8 Eylül 1999 ile 30 Nisan 2008 arasında ilk kez işe giren erkek vatandaşlar kısmi şartlarla birlikte 4500 günlük prim ile emekli olabilecekler. Normal şartlarda 7200 prim günü doldurma şartı ile emekli olunabilir. Bazı istisnai durumlarda çalışan vatandaşların erken emekli olmaları mümkün olabiliyor. 4500 günlük prim ile yani 12,5 yılda emekli olmak mümkün.

Bu Kapsamda Erken Emekliliğe Başvurmanın Şartları Neler?

  • 60 yaşını tamamlamış olmak
  • 25 yıldır sigortalı olmak
  • 4500 günlük prime sahip olmak

bu şartları karşılayan erkek vatandaşlar 8 Eylül 1999 senesi öncesi sigortalı işe başladılarsa erken emekli olma şansı yakalıyorlar fakat bu tarihten sonra sigortalı işe başlayan vatandaşlar yaş haddi ile emekli olabiliyorlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP