DOLAR

32,6012

0.38%
EURO

34,8077

0.2%
ALTIN(gr)

2.488,14

0,16%
BİST 100

%
Ödeme Kararı İle Kiralar Yarıya Düştü Ödemeden Yararlanmak İsteyen Vatandaşlar Kuyruk Oluşturdu
  • Finans 365
  • Gündem
  • Ödeme Kararı İle Kiralar Yarıya Düştü Ödemeden Yararlanmak İsteyen Vatandaşlar Kuyruk Oluşturdu

Ödeme Kararı İle Kiralar Yarıya Düştü Ödemeden Yararlanmak İsteyen Vatandaşlar Kuyruk Oluşturdu

Birçok kurum kirasını ödeyemeyen vatandaşlar için ortak çalışma başlattı. Buna göre 960 TL’ye kadar kira destek ödemesi sağlanacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:13
Ödeme Kararı İle Kiralar Yarıya Düştü Ödemeden Yararlanmak İsteyen Vatandaşlar Kuyruk Oluşturdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Temel ihtiyaçlarını dahi zor karşılayan vatandaşlar kira ödemeleri altında ezilmeye devam ediyor. Ekonomik sıkıntılar gün geçtikçe artıyor ancak devlet vatandaşını yalnız bırakmamaya kararlı. Yapılan açıklamaya göre birçok kurumla anlaşmaya varıldı ve vatandaşın kira borcu üstlenildi. Ödeme sayesinde binlerce hanenin kira borcu neredeyse yarı yarıya inmiş olacak. Büyükşehirler için daha fazla ödenek ayrılırken diğer şehirler için saha çalışmalarında bulunuldu. Çalışmalar sonucu oluşturulan ortalama kira gideri üzerinden destek ödeme tutarı belirlendi. Bundan dolayı başvurudabulunanvatandaşların sakin olmaları istendi. Gerekli şartları yerine getiren tüm vatandaşların kira ödemeleri makul ölçülerde ödenmiş olacak.

Emekliler Bu Haktan Yararlanamıyor

Kira destek paketinden yararlanmak isteyen vatandaşlar devletten hiçbir şekilde ödeme almamalarıdır. Dul ve yetim aylığı da alınmaması gereken ödemeler kapsamına dahil edildi. Ayrıca sigortalı işte çalışan vatandaşların da başvuruları okunmadan reddedilecek. Vatandaşların evlerine giren gelir miktarı kişi başı 701 TL’yi aşmamalıdır. Uzun süredir tartışılan emeklilerin durumu da açıklığa kavuşturuldu. Buna göre emekli aylığı alan vatandaşlar da ödeme alamayacak. Sıralanan şartları sağlayıp ödeme oluşturmak isteyen vatandaşlar kaymakamlıklara ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat edecek. Bu kurumlara gidemeyecek olan vatandaşlar ise E Devlet üzerinden başvuru oluşturabilecek. Hak Sahibi Ailelere Kira Ödemesi yazarak E Devletten aratmak suretiyle ilgili sayfaya ulaşılabilir. Bakanlıklar ve dernek, vakıflar sayesinde gerçekleştirilecek ödeme PTT aracılığıyla vatandaşa iletilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP