DOLAR

32,4953

-0.15%
EURO

34,9810

0.39%
ALTIN(gr)

2.434,34

0,47%
BİST 100

%
Ödemeler Birleşti Aileler Derin Bir Nefes Aldı

Ödemeler Birleşti Aileler Derin Bir Nefes Aldı

Her bir ödem için ayrı ayrı sıra bekleyen vatandaşlar için eziyet halini aldı. Devlet ise bu duruma çözüm getirdi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:22
Ödemeler Birleşti Aileler Derin Bir Nefes Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şu sıra her ödem için vatandaşlar ayrı ayrı bankalara, PTT’ye gitmek durumunda kalıyor. Her hane en az 2 ödemden yaralanabiliyor. Bundan dolayı zorunlu bir durum olmadıkça evlere ödeme yapılması projesi aksamaya başladı. Yaşlılar ve engelliler için getiren bu proje bu ki kesim için sorunsuz işlerken bilhassa yeni doğum yapan ya da çocuklu olan kadınlar için aynı şekilde işlemiyor. Yaşanan bu durumu çözmek de yine devlete kaldı. Açıklamalara göre devlet vatandaşları için yeni bir projeye imza atı ve verilecek 2 ödemeyi birleştirerek tek ödeme haline getirdi. Süt parası ve doğum parası alacak olan anneler bu ödemeleri aynı anda alacak. Bir ödemeye zam gelirken diğer ödemeye zam gelmemesi vatandaşları biraz üzmüş olsa yaşanan bu yeni gelişme ile anneler daha kolay şekilde ödemelerini alabilecek.

2 Yaşına Kadar Ödeme Yapılacak

İlk olarak süt parasının çalışmaları tamamlanmıştı ancak devlet bu çalışmayı diğer doğum ödemesiyle birleştirmek için bekletmişti. Bu bekleme sonucunda anneler ayda 500 TL ödeme alacak ve bu ödeme çocuk 2 yaşına gelene kadar devam edecek. Süt parası 202 TL olarak ödenecek ve çocuk sütten eksilene kadar anneye ödenmeye devam edilecek. Bir diğer ödeme ise 298 TL olan doğum parası olacak ve hanedeki kaçıncı çocuk olduğuna bakılmaksızın ödemesi gerçekleşecek. Bu sayede annelerin çocuklarına daha kaliteli şekilde bakabilecek alınmayan eksik eşya kalamayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP