DOLAR

32,6639

0.43%
EURO

34,9955

0.13%
ALTIN(gr)

2.500,98

0,69%
BİST 100

%
Ödemeler İçin Kollar Sıvandı Açıklamalar Vatandaşı Bankalara Yığdı
  • Finans 365
  • Finans
  • Ödemeler İçin Kollar Sıvandı Açıklamalar Vatandaşı Bankalara Yığdı

Ödemeler İçin Kollar Sıvandı Açıklamalar Vatandaşı Bankalara Yığdı

Devlet geniş kapsamlı bir destek paketi ile vatandaşlara gövde gösterisi yaptı. Her kesimden vatandaşa destek ödemesi verilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:14
Ödemeler İçin Kollar Sıvandı Açıklamalar Vatandaşı Bankalara Yığdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemiyle beraber devlet açıklamanın ardı arkasının kesilmiyor. Devamlı vatandaşın yanında olduğunun mesajını veren devlet yaptığı ödemeler ile bunu destekliyor. 3 farklı ödemenin masada olduğunu belirten devlet bu ödemeler sayesinde mağdur olan vatandaş sayısında ciddi azalmaların olacağını belirtiyor. Yeni doğum yapan annelere ve yaşlı, engelli vatandaşlara verilecek ödem sayesinde vatandaşlar rahat bir nefes alacak. Annelerin son dönemde işten çıkmalarının sıklaşması ve engelli, yaşlı bireylerin şikâyetlerinin artması devleti hareket geçirdi. Özellikle devlet ekonomisi için kadınların iş gücüne dahl olması çok çok önemli bir husus. Ancak kendini güvende hissetmeyen anneler tekrardan işe dönmek istemiyor. Yeni doğum yapan anneler de bu korku daha çok gözüküyor.

Tek Seferlik Ödeme Olmayacak

Bu korkunun üzerine giden devlet annelere minimum 300 TL’lik periyodik ödemeler yapmayı vaat ediyor. İlk çocuk için 300 TL alacak olan anne 2 çocukla beraber bu tutarı 100 TL daha artırarak 400 TL’ye sabitleyecek. Diğer çocuklar ise sabit 600 TL ödeme alacak ve anne en az 3 çocuk ile toplan 1300 TL ödeme almış olacak. Bu ödemelerin periyodik olacağı kulisler konuşulan bilgilerden. Diğer ödeme ise birbiriyle ilgili ödeme olacak. Evde bakım ile, yaşlı-engelli aylığı olarak verilecek ödemelerin zamlı olarak verilmesi söz konusu. Evde bakım ödemesi 1700 TL olacakken yaşlı engelli aylığı ise 711 TL olarak hesaplandı. Başvurular ise E Devlet aracılığıyla gerçekleşecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP