DOLAR

32,5860

0%
EURO

34,8982

-0.02%
ALTIN(gr)

2.426,66

-0,24%
BİST 100

%
Ödemeler Yapılmaya Başlandı Herkes Kurumlara Koştu

Ödemeler Yapılmaya Başlandı Herkes Kurumlara Koştu

Yapılan açılmaya göre 3 farklı ödem için devlet düğmeye bastı. Tarihin en kapsamlı ödeme paketi olmaya aday. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:01
Ödemeler Yapılmaya Başlandı Herkes Kurumlara Koştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet her kesimden vatandaşa devlet destekleri sağlarken yaşlıları ve kadınları unutmuyor. Yapılacak ödemeler 3 farklı şekilde yapılamaya çalışacak. İlk ödeme annelere yönelik olacak. Annelere 202 TL süt parası ödenecek. Süt parası için annenin SGK’lı olması gerekiyor. SGK’lı olmayan annelerin ödeme alamsı mümkün olmayacak devreye SGK’lı eşler de giremeyecek. Ödemelerin zam alamsı ise şu an için söz konusu değil. Ancak bu ödeme için geçerli olmayan zam diğer ödeme çeşitlerine uygulama imkanı bulacak. Ödemeler 1 yıl boyunca devam edecek. Çocuk 2 yaşına geldikten sonra ödemeler kendiliğinde kesilmiş olacak. 2 yaşa kadar annenin SGK’ya başvuru yapma hakkı olacak.

Ödemeler Zamlı Olacak

Diğer ödemeler ise engelli ve yaşlılara gelecek. Bu ödemeler aşamalı olarak vatandaşlara verilmiş olacak. İlk olarak aylık ödeme şeklinde olacak maaşlar verilecek. Maaşlar aylık 650 TL olarak hesaplandı ancak zamlı olduğu taktirde bu tutar 711 TL’ye çıkacak. Yaşlılar için bu ödemeyi alma şartı 65 yaş ve üzeri olunması olarak belirlendi. Buna ek olarak emekliliğin de olunmaması gerekiyor. Engelliler için yaş sınırından ziyade engelli olma oranı önemli olacak. Budan göre %40 ve üzeri engelli olan vatandaşlara ödeme yapılacak. Bir diğer ödeme ise evde bakım ödemesi olarak hayata geçirilecek. Evde bakım ödemeleri 1750 TL olarak hesaplandı ve zamlı olarak verilmesi planlanıyor. Maşlar için geçerli olan şartlar evde bakım ödemeleri için de şart tutuldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP