DOLAR

32,6212

0.4%
EURO

34,9518

0.15%
ALTIN(gr)

2.502,75

0,75%
BİST 100

%
Ödemeler Zamlandı Kimler 1800 TL Ödeme Alacak

Ödemeler Zamlandı Kimler 1800 TL Ödeme Alacak

Yeni dönemde devlet desteklerinin çoğu zamlandı. Zam yapılan ödemelerin birçoğu açıklanırken başka açıklamalar da yapıldı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:00
Ödemeler Zamlandı Kimler 1800 TL Ödeme Alacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemde yallılar ve engelliler için birçok çalışmaya imza atan devlet aynı konular üzerinden çalışamaya devam ediyor. Gerek engelli vatandaşlar gerek yaşı 65 yaş ve üzeri olan vatandaş pandemi döneminde oldukça yıprandı. İş bulamayan buldukları ili kısa zamanda kaybeden yaşlılar ay sonunu nasıl getireceğini bilemiyor. Engelli vatandaşlar ise dışarı çıkamadıkları gibi evde kendilerine tam anlamıyla ilgilenmiyor. Devlet bu iki konuyu da merceğine alarak farklı çalışmalar yapmaya başladı. Engelli vatandaşların alacakları ödemeler esnasında yaşam şartına takılmayacağı edinilen ilk bililer arasında. 18 yaşından büyük olan engelli vatandaşlar kendi ödemelerini kendileri alabilecekken 18 yaşından küçük olan vatandaşların ödemeleri ebeveyni veya ona vasi olan kişiler alacak. Ancak yaşlı vatandaşlar için henüz böyle bir çalışma yapıldı. Hala 65 yaş ve üzeri olması ödeme almak için gerekli bir nokta.

İki Ödeme Aynı Anda Yapılacak

İlk olarak evde bakım destek ödemesi verilecek ardından gerekli görüldüğü taktirde aylık bağlanması gerçekleştirilecek. Evde bakım destek ödemelerine gelen zamla beraber daha önceden 1700 TL olan ödeme 1800 TL olarak ödenecek. Ödemelerin sonunda vatandaşlardan bunların geri ödemesi istenemeyecek. Ve istenen şartlar ortadan kalkana kadar ödemeler devam edecek. Yaşlı olan vatandaşların 65 yaş üstü olması ve emekli aylığı almaması gerekiyor. Emekli aylığına ek olarak SGK’dan herhangi bir ödeme de alınmaması gerekiyor. Engelli vatandaşlar için tek istenen durumun engel yüzdesinin doktor tarafından belgelendirilmesi. Evde bakım destek ödemesinin ardından vatandaşlara aylık bağlama sözü de verildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP