Ödemelere Zam Geldi Vatandaş Coştu 1625 TL Almak İçin Ne Yapılması Gerekiyor?

Ödemelere Zam Geldi Vatandaş Coştu 1625 TL Almak İçin Ne Yapılması Gerekiyor?

Birçok vatandaş nakdi destek almak için devletin ilgili sitelerinden ayrılmıyor Yapılan açıklamaya göre yeni bir destek paketinin hazırlıkları bitti. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:42
Ödemelere Zam Geldi Vatandaş Coştu 1625 TL Almak İçin Ne Yapılması Gerekiyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milyonlarca kişinin faydalanacağı ödemeler için başvuruların açılması an meselesi. Kısa zaman önce yeni bir ödeme batan devlet son dönemlerde sık sık ödeme yapmaya başladı. Pandeminin 2. Dalgasıyla beraber vatandaşın zorlandığının farkında olan devlet vatandaşın her kesimine el uzatmak istiyor. 750 TL ile 1625 TL arasında yapılacak olan ödemeler için gerekli olan şartlar da belirlendi. Buna göre her kalem için farklı bir şartın uygulanmasına karar verildi. Edinilen bilgiye göre yaşlılara ve engelli bireylerin yanı sıra eğitimi devam eden çocuklara ve yeni anne olan kadınlara ödemelerin verilmesi söz konusu.

Kural Olarak Çocukların Sağ Olarak Doğması Gerekiyor

Özellikle çok talep gören doğum parası desteği için başvurular farklı şekillerde gerçekleştirilecek. Eğer doğum yeni gerçekleşmişse o zaman nüfus müdürlüklerinde kimlik çıkarma işlemi yapılırken çocuk parası için de başvur yapılabilecek. Ancak doğum yeni değilse ve 2015 Mayıs ayından sonra olmuşsa o zaman E Devlet ya da il müdürlükleri aracılığıyla başvuru oluşturabilirsiniz. İlk çocuk için 300 TL ikinci çocuk için 400 TL ve üçüncü çocuk için 600 TL ödeme oluşturulacak. 3. Ve daha sonrası çocuk sayıları içinse ödeme sabit bir şekilde 600 TL olacak. Ayrıca yeni düzenleme ile silikozis hastaları da ödeme kapsamına alındı. Bu hastalara başvuruya göre 1160 TL ile 1500 TL arsında ödeme yapılmasın bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP