DOLAR

32,3944

0.21%
EURO

35,1195

-0.03%
ALTIN(gr)

2.324,59

0,23%
BİST 100

%
Ödemelerin Süresi Uzatıldı Toplanda 3 Bin TL Ödeme İçin Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?
  • Finans 365
  • Finans
  • Ödemelerin Süresi Uzatıldı Toplanda 3 Bin TL Ödeme İçin Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Ödemelerin Süresi Uzatıldı Toplanda 3 Bin TL Ödeme İçin Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Normalleşme süreci dolu dizgin devam ederken devlet yeni hamleler yapmaya devam ediyor. Pandemiyle beraber verilemeye başlanan pandemi destek ödemesinde birtakım değişiklikler yapıldı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:08
Ödemelerin Süresi Uzatıldı Toplanda 3 Bin TL Ödeme İçin Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Buna göre daha önceden 3 ay olarak belirlene destek ödemelerin süresi tekrardan 3 ay daha uzatıldı. Vatandaşları oldukça sevindiren bu karara ek olarak başka kararalar da verildi. Geniş kapsamlı yapılacak destek ödemelerinde esnafın kirası ve faturaları da karşılanacakken vatandaşların faturaları da ödenmiş olacak. Kademe kademe gerçekleşecek ödemeler için vatandaşların başvuru yapması bekleniyor. Her ödeme için farklı bir başvuru sayfası açacak olan devlet başvurular sadece E Devletten almayacak. Geçen dönem düşülen bu hataya düşemeyecek olan devlet yeni dönemde kaymakamlık ve belediyelerden de başvuru alabilecek. Bu şekilde internet sisteminde yaşanan aksaklıklar vatandaşlara yansımamış olacak.

Farklı Başvuru Kanalları Oluşturuldu

Pandemi destek ödemesi için başvuru yapma yaşı 18’e kadar düşürüldü. Ancak her hanenin 1 tane başvuru yapma hakkı bulunuyor bundan dolayı hane içinde yapılan iki veya daha fazla başvurudan sadece 1 tanesi kabul edilecek. Buna ek olarak esnaf kira ve fatura desteği almak için ya E Devlete ya da bağlı olunan kaymakamlık veya belediyeye müracaat edebilecek. Esnaf kira ödemeleri için de 1000 TL ödem alacak. Fatura ödemeleri için 3 farklı kalem oluşturulacak bunlar su doğal gaz ve elektrik olacak. Vatandaşların da kira ve fatura ödemesi alma seçeneği oluşturdu ancak vatandaşların sadece elektrik faturaları ödenmiş olacak. Vatandaşların da ödemden yararlanması için farklı başvurular oluşturması gerekecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP