DOLAR

32,3711

0.16%
EURO

34,9777

-0.28%
ALTIN(gr)

2.324,22

0,22%
BİST 100

%
Ödenek Açıklandı Kontenjan 30 Kadın İle Sınırlandırıldı
  • Finans 365
  • Finans
  • Ödenek Açıklandı Kontenjan 30 Kadın İle Sınırlandırıldı

Ödenek Açıklandı Kontenjan 30 Kadın İle Sınırlandırıldı

Vatandaşlar pandemiyle beraber kendi işlerini kurma konusunda oldukça motive. Devlet ise bu motivasyonu kırmak istemiyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:16
Ödenek Açıklandı Kontenjan 30 Kadın İle Sınırlandırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemde kulisle oldukça aktif. Yapılan açıklama ise vatandaşların yüzlerini güldüren cinsten. Devlet her vatandaşı elini tutmaya çalışıyor. Girişimcilik yapmak isteyen kadınların da yanında duran devlet ödemelerin büyük çoğunluğunu kadınlara ayırmış durumda. Hâlihazırda çalışan kadınlara ödemeler yapan velet, çalışamayan ve hiçbir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olmayan kadınlar için ödem yapıyor. Kadınları yalnız bırakmayarak sık sık ödemelerini güncelleyen devlet vatandaşlardan tam not alıyor. Yeni ödem paketiyle beraber nerdeyse işini kurmayan kadın kalmayacak. 756 bin TL ödene ayıran devlet 30 kadına girişimcilik ödemesi yapacak. Verilecek olan bu para vatandaşlardan geri istenmeyecek. Devlet ekonomisine katkı olarak düşünülen bu ödemeler ile beraber ekonominin de canlanacağı düşünülüyor.

Geri Ödeme Söz Konusu Değil

Kadınların bu ödenekten nasıl yaralanacağına ilişkin bilgilendirmeler de yapıldı. Yapılan bu bilgilendirmeye göre kadınların 18 yaşından büyük ve 50 yaşından küçük olması gerekiyor. Halihazırda bir projenin varlığı gerekli ve bu projenin hayata geçirilebilir olması her şeyden çok önemli. İşi olan ve kendi işini kurmuş kadınlarında başvuru yapması mümkün. Alınacak hibe desteği ile beraber kendi işini büyütecek olan kadınlarında önü bu sayede açıldı. İlgili mercilere projesini gönderen kadınların 2 hafta beklemesi gerekiyor çünkü projenin inceleme aşaması olacak. Bu aşamayı başarıyla geçen kadınlar mini bir eğitime tabii tutulacak. Bu eğitimler ile beraber kadınların mevcut projenin iyileştirilmesi istenecek ve günün sonunda en iyi projeyi ortaya koyan 30 kadın 45 bin TL’lik desteği almış olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP