DOLAR

32,5018

-0.14%
EURO

34,9535

0.29%
ALTIN(gr)

2.425,57

0,11%
BİST 100

%
Öğrenciler Bu Ödemeler İle Köşeyi Dönecek Ödemelerden Yaralanmak İçin Ne Yapılması Gerekiyor?
  • Finans 365
  • Finans
  • Öğrenciler Bu Ödemeler İle Köşeyi Dönecek Ödemelerden Yaralanmak İçin Ne Yapılması Gerekiyor?

Öğrenciler Bu Ödemeler İle Köşeyi Dönecek Ödemelerden Yaralanmak İçin Ne Yapılması Gerekiyor?

Devlet çok çeşitli imkânlarla öğrenciler ödemeler sunmaya hazırlanıyor. Gerek kurumlarla anlaşılarak gerek bizzat yetkililer öğrencilere ödeme yapacak.İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:37
Öğrenciler Bu Ödemeler İle Köşeyi Dönecek Ödemelerden Yaralanmak İçin Ne Yapılması Gerekiyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İhtiyaç sahibi ailelerin eğitim gören çocukları özellikle pandemi dönenimden oldukça zorlandı. Öğrencinin ailesinde iş bulamayan insanların var olması ve bu durumun oldukça uzun sürmesi öğrencileri her yönden inanılmaz şekilde yaralıyor. Özellikle başarılı olan öğrencilerin başarılarının düştüğü pandemi dönemi verilerinde açıklanmıştı. Devlet için tüm öğrenciler eşit olduğundan dolayı her öğrenciye ödem yapılması konusunda ilgili yerlere talimat verdi. Başvuru yapan ve başvuru onaylanan öğrencilere 3200 TL’ye kadar ödeme yapılacak. Yapılan ödemeler kendi içinde ikiye ayrılacak. Buna göre devletin kendisinin vereceği ödemeler ile belli kurumlar aracılı verilecek ödemeler ayrı değerlendirilecek. Bazı durumlarda her iki kulvarda ödem almak zor olabilecek. Bunların hepsi başvurularla beraber açıklanmış olacak.

Not Ortalaması Önemli Olabilir

Yapılan açıklamağa göre devlet kanalıyla başvuru almak isteyen öğrenciler eğer lisans öğrencisi değillerse muhakkak velileriyle beraber başvuru yapmak zorunda. 18 yaşından küçük olan öğrenciler için getirilen kuralla beraber reşit olmayan öğrencilerin veliler evrak hazırlamaya girişti. Buna göre ilgili öğrencinin öğrenci belgesine ek olarak kimlik fotokopisi gerekmektedir. Transkript devlet eliyle yapılan ödemeler için istenmiyor ancak bazı kurumlar başarılı öğrencilere ödeme yapacağını açıkladı. Bundan dolayı not ortalamasının önemli olduğu kurunlar muhakkak olacak. Bunlara ek olarak velinin d ekimlik bilgilerine ek olarak gelir belgesi, maaş bordrosu gibi evraklar da önemli olacak. Kurumlar aracılığıyla yapılacak ödemelerde bu evraklara ek olarak transkriptte istenecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP