Öğrencilere 684 TL ile 821 TL Arası Maddi Yardım! Başvurular Başladı

Öğrencilere 684 TL ile 821 TL Arası Maddi Yardım! Başvurular Başladı

Maddi durumu olmayan öğrenciler için maddi yardım başvuruları başladı. Kaymakamlıktan öğrenci yardımı almak istiyorsanız nasıl başvuru yapacağınızı ve başvuru esnasında gerekli olan tüm evrak ve detayları haberimizde bulabilirsiniz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:22
Öğrencilere 684 TL ile 821 TL Arası Maddi Yardım! Başvurular Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kaymakamlıkların eğitim yardım parası olarak öğrencilere verdiği belirli bir burs olmamakla birlikte, devlete bağlı bir kurum olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, Kaymakamlık vasıtasıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere sunulan yardımlar mevcuttur. Kaymakamlıklardan öğrenci yardım parası başvurusu yapıldığında bu talep kaymakamlık kanalıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılmış olmaktadır. Bunun sebebi her ilçenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı başkanının o ilçenin kaymakamı olmasıdır.

Kaymakamlıklara Öğrenci Yardım Parası İçin Nasıl Başvurulur?

Kaymakamlık kanalıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılacak öğrenci yardım parası başvurusu Kaymakamlıkların ve SYDV web siteleri iletişim formlarına ya da e-posta yoluyla yapılabilir. Ancak elektronik ortamda yapılacak bu başvurular hedefine ulaşması açısından sağlıksız neticeler vereceğinden en doğru yol bizzat SYDV bürolarına veya Kaymakamlıklara Para Yardımı Dilekçesi yazmak, ihtiyaç sahibi olduğunu gösteren belgelerle bu yardımı talep etmek en sağlıklı yol olacaktır.

Kaymakamlıklar Dışında Öğrenci Yardım Parası Alınabilecek Yerler

Kaymakamlıkların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı dışında öğrenciler için ayrılmış bir bütçesi bulunmamaktadır ancak buna alternatif olarak devlet kaynaklı ve özel kurumların verdiği burslar mevcuttur.

  • İlk ve ortaokul öğrencileri için Devlet Bursluluk Sınavı yapılmakta ve maddi durumu elverişsiz öğrencilere bu konuda öncelik tanınmaktadır,
  • İl ve ilçe belediyeleri pek çok öğrenci için karşılıksız burs imkanı sağlamaktadır.
  • Kredi ve Yurtlar Kurumu, yüksek öğrenim gören öğrencilere karşılıksız burs ve kredi imkanı sunmaktadır.

Sosyal Ekonomik Destek (SED) Yardımı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca gerekli şartları taşıyan ailelerin eğitim gören çocuklarına aylık 684 TL ile 821 TL arasında değişen miktarlarda yardım yapılmaktadır. SED başvurusu yapabilmek için gerekli şartlar;

  • T.C. Vatandaşı olmak,
  • Bakıma muhtaç ailelerin çocukları,
  • Doğal bir afet yada hastalıktan dolayı işini kaybetmiş ailelerin çocukları,
  • Herhangi bir mesleki kuruluşta çalışmayan ailelerin çocukları,
  • Koruyucu aile yanında bulunan çocuklar,
  • Üniversite öğrencisi olup devlet yurdunda kalanlar,
  • Bakanlık komisyonunca eğitimini karşılamayacak kadar yoksul olanlar,
  • Çocuk esirgeme kurumunda kalmış ve 18 yaşını doldurduğu için yurtan ayrılmak zorunda kalan öğrenciler,
  • Devlet tarafından koruma altına alınmış ancak ailesiyle yaşamaya devam eden yada aile bireylerinden birisinin yanına verilmiş öğrenciler eğitim yardımı başvurusu yapabilir.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP