DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Öğrencilere Bu Dönem Destek Yağıyor 400 TL Burs Almak İsteyenler Dikkat
  • Finans 365
  • Gündem
  • Öğrencilere Bu Dönem Destek Yağıyor 400 TL Burs Almak İsteyenler Dikkat

Öğrencilere Bu Dönem Destek Yağıyor 400 TL Burs Almak İsteyenler Dikkat

Devlet gerek kendisi doğrudan gerek vakıflar aracılığıyla destek ödemesi sağlayacağını belirtti. Buna göre vakıflar 400 TL burs verecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:06
Öğrencilere Bu Dönem Destek Yağıyor 400 TL Burs Almak İsteyenler Dikkat
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öğrencilere burs verecek vakıfların sayısı her geçen gün artıyor. Devlet gözetiminde yapılan ödemeler devletin destek ödemelerinin bir diğer şekli oluyor. Bu bağlamda devlet destek ödemelerine başvuran öğrencilerin bu ödemeye de başvurması mümkün gözüküyor. Yapılan açıklamaya göre geri ödemesiz burs verecek olan vakıflar başvuruları belli tarihler arasında olacak. Bundan dolayı öğrencilerin yıl boyunca başvuru yapma seçenekleri kalmayacak. Bursları devlet doğrudan vermeyeceği ve ekstra bir ödeme olacağı için bazı şartları da sağlanması gerekiyor. Geçtiğimiz dönemlerde verirken devlet destek ödemesinde başarı şartı aranmamıştı. Milyonlarca öğrencinin faydalandığı destek ödemesinden herkes memnun. Ancak bu ödemeden herkes yararlanamayacak. Not ortalaması önemli bir kıstas olacak.

DGS İhtimali Mümkün

Not ortalaması 2.5 ve üstü olan öğrencilerin bu ödemeden yararlanması bekleniyor. Buna ek olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar bu ödemeden yararlanmayacak. Bu ödemeden yararlanmanın koşullarından en önemlisi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve not ortalamasını tutturmak olarak açıklandı. Buna ek olarak en ön lisans okumak gerekiyor. Lisan öğrencileri için yapılan bu ödemeden ön lisans öğrencileri de yararlanmış olacak. Ön lisans öğrencileri DGS’ye girerek bölümlerini 4 yıla tamamlamak isteyebilir. O zaman verilecek dilekçe ile burs süresi uzatılabilir. Vakıf üniversitesinde okunuyorsa tam burslu şekilde okunması gerekiyor ancak istenen ana şart öğrencinin devlet üniversitesinde okuyor olması. Ve en temel şartlardan olan maddi imkânsızlık halinin olması bursun verilmesinde kilit bir rol oynuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP